Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova

pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :)

AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!!
Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
TREBUİE DE CİTİT
Cum tinem postul la Ramadan. İndicatii practice. POSTUL Şİ TİPURİLE DE POST Gusul abdest pe paşi ABDEST PE PAŞİ Cum facem namaz Separatoare pentru infrumusetarea mesajelor!
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» O porunca importanta: Rugaciunea
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde

» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde

» citatul zilei!
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San

» İnforatii despre haj si umre!!!
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeJoi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna

» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeJoi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna

» NOAPTEA DE BERAAT
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran

» Bucataria turceasca! si nu numai!
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeMier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran

» Rochii de mireasa
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San

» Modele de a purta hijabul
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San

» Calendar islamic 2014
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran

» Falafel Chiftele de naut
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran

» Legile forumului!!!!!!!!!!
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran

» Postul(oruci). Tipurile de post
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran

» Ce simțim atunci când murim?
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeMier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran

»  Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si Mevlana
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde

» femeia musulmana moderna
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran

» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeVin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran

» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator

» Numerele in Araba
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator

» FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea)
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde

Top postatori
Selma Nuran (908)
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Vote_lcapCei 5 stâlpi de bază ai Islamului Voting_barCei 5 stâlpi de bază ai Islamului Vote_rcap 
marianna (126)
Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Vote_lcapCei 5 stâlpi de bază ai Islamului Voting_barCei 5 stâlpi de bază ai Islamului Vote_rcap 
Ilynka (76)
~Noor İslam~ (61)
Sevde (36)
latifah (36)
umabudi(tatiana) (22)
Noora (19)
Elif (14)
um fagir-din harat (13)
METEO COUNTER
Сектор Чентру 
KUR'AN flash in araba RECİTARİ DİN KURAN in toate limbile Carti islamice prin poşta descarca carti islamice Menzil İLAHİİ Afla directia Kiblei in localitatea ta!!! Timpul de rugaciune in Chişinau Chişinau ezan saati
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm

Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Mariam
Nou Membru
Nou Membru
Mariam

feminin Berbec Pisica
Data nasterii Data nasterii : 03/04/1987
Varsta Varsta : 37
Data de inscriere Data de inscriere : 01/09/2010
Localizare Localizare : Romania
Ocupatie Ocupatie : Profesor
Stare de spirit Stare de spirit : Alhamdoulilah fericita
Mesaje Mesaje : 3

Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Empty
MesajSubiect: Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului   Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeJoi Sept 02, 2010 1:52 am

1. Shahada-mărturisirea de credinţă
Orice musulman trebuie să creadă cu tărie în Unicitatea lui Allah subha wa t`aala şi, de asemena, trebuie să creadă că Muhammed sala Allahu alazhi wa salam este Trimisul lui ALlah.
Shahada reprezintă rostirea cuvinteleor
Anshadu La illah illa Allah wa anshadu anna Muhamedu al rasulu Allah ( Mărturisesc că nu există alt Dumnezeu în afară de Allh şi că Muhamed este Trimisul Său)
cuvinte pe care orice musulman mumeen ( credincios) trebuie să le creadă cu toată fiinţa sa.

2. As salat - Rugăciunea
Orice musulman mumeen are obligaţia de a se întoarce spre Creatorul său prin rugăciune de 5 ori pe tot parcursul unei zile la momente bine-stabilite după cum urmează:
- zorii zilei, înainte de răsăritul Soarelui numită rugăciunea de Fajr;
- miezul zilei numită rugăciunea de Dhur ;
- după-amiaza târziu, numită rugaviunea de Asr;
- sfârşitul zilei sau apusul Soarelui numită rugăciunea de Maghrib;
- miezul nopţii numită rugăciunea de Isha.
Pentru fiecare rugăciune a zilei, musulmanul trebuie să efectueze anumite unităţi de rugăciune numite rakat. Rugăciunea de Fajr are 2 rakat, cele de Dhur, Asr şi Isha au 4 rakat, iar cea de Maghrib are 3 rakat.
Foarte important este ca înainte de efectuarea rugăciunii, musulmanul să fie curat şi acest lucru se va realiza prin realizarea abluţiunii (baia rituală). De asemenea, pentru ca rugăciunea să poată fi acceptată şi locul în care aceasta este efectuată trebuie să fie curat. Musulmanul trebuie să lase deoparte orice fel de griji şi să se concentreze numai asupra rugăciunii sale, care trebuie să fie îndreptată numai către Allah subhana wa t`aala.

3. Al Hajj - Pelerinajul
Orice musulman are datoria şi obligaţia de a efectua pelerinajul la Mekka cel puţin o dată în viaţă la cetatea cea sfântă Mekka.

4. Postul din luna Ramadan
Luna Ramadan este cea de a noua lună a calendarului islamic. Nu există o dată precisă pentru aceasta. Durata ei este de 30 de zile şi reprezintă o rememorare a lunii în care Allah subhana wa t`aala i-a revelat Sfântul Coran Trimisului Său Muhammed, sala Allahu alazhi wa salam.
Obligaţia musulmanului credincios este de posti în toată această perioadă de la răsăritul Soarelui şi până la apusul acestuia. Postul este o binecuvântare pentru robii lui ALlah, pentru că la sfârşitul acestuia Allah va ierta celui care s-a abţinut de la tot ceea ce este interzis în această perioadă.
Musulmanul mumeen trebuie să se abţină de la mâncare, băutură ( apă şi alte lichide), precum şi de la relaţii conjugale pe toată durata postului. Musulmanul trebuie să îşi petreacă timpul în căutarea milei şi iertării lui Allah. Pentru aceasta, el trebuie să citească Coran, să fie mai bun cu cei din jurul său şi să ofere milostenii. Postul trebuie văzut ca un mijloc de purificare, un exemplu de autocontrol, dar şi ca o dovadă de credinţă.

5. Al Zakat- Dania rituală
Orice musulman trebuie să ofere o anumită parte din veniturile sale anuale stabile pentru cei săraci, pentru cei sărmani, aşa cum se recomandă în Sfântul Coran. Al Zakat reprezintă o sumă de 2,5 % din totalul veniturilor stabile de-a lungul unui an ale unui musulman. Dania este o modalitate de a păstra acerea curată, departe de lăcomie şi avariţie. Persoana care oferă Dania nu trebuie să aştepte nimic în schimb, să dăruiască cu inima curată în căutarea mulţumirii lui Allah subhana wa t`aala.
Sus In jos
~Noor İslam~
Super Membru
Super Membru
~Noor İslam~

anul convertirii anul convertirii : 1999
feminin Data de inscriere Data de inscriere : 30/08/2010
Stare de spirit Stare de spirit : Alhamdulillah, Optimista
Mesaje Mesaje : 61

MesajSubiect: Re: Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului   Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Sept 06, 2010 5:09 pm

Allah sa te rasplateasca numai cu bine draga mea Mariam pentru efortul depus. Aş vrea sa mai adaug despre Hajj - Pelerinajul la Mekka
Orice musulman care are capacitate financiara si o buna stare de sanatate este obligat sa efectueze macar o data in viata acest pelerinaj. Al-Kaaba (casa lui Allah) este o cladire cubica cu un etaj despre care religia islamica spune ca a fost construita de Adam si reconstruita mai tarziu de catre profetul Ibrahim si fiul sau Ismail.
Sus In jos
Aysegul
Nou Membru
Nou Membru
Aysegul

feminin Sagetator Caine
Data nasterii Data nasterii : 24/11/1982
Varsta Varsta : 42
Data de inscriere Data de inscriere : 29/10/2010
Localizare Localizare : Chisinau
Mesaje Mesaje : 1

MesajSubiect: Re: Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului   Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitimeLun Noi 01, 2010 7:39 am

Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului 612823 Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului 843264 Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului 422269
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului   Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului Icon_minitime

Sus In jos

Cei 5 stâlpi de bază ai Islamului
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Blat de tort. reteta de baza

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova :: İSLAM :: İslam. Bazele religiei si influenta ei asupra omenirii!-
Mergi direct la: