Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova

pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :)

AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!!
Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
TREBUİE DE CİTİT
Cum tinem postul la Ramadan. İndicatii practice. POSTUL Şİ TİPURİLE DE POST Gusul abdest pe paşi ABDEST PE PAŞİ Cum facem namaz Separatoare pentru infrumusetarea mesajelor!
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» O porunca importanta: Rugaciunea
Eticheta Islamica Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde

» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:
Eticheta Islamica Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde

» citatul zilei!
Eticheta Islamica Icon_minitimeLun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San

» İnforatii despre haj si umre!!!
Eticheta Islamica Icon_minitimeJoi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna

» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)
Eticheta Islamica Icon_minitimeJoi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna

» NOAPTEA DE BERAAT
Eticheta Islamica Icon_minitimeSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran

» Bucataria turceasca! si nu numai!
Eticheta Islamica Icon_minitimeMier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran

» Rochii de mireasa
Eticheta Islamica Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San

» Modele de a purta hijabul
Eticheta Islamica Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San

» Calendar islamic 2014
Eticheta Islamica Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran

» Falafel Chiftele de naut
Eticheta Islamica Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran

» Legile forumului!!!!!!!!!!
Eticheta Islamica Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran

» Postul(oruci). Tipurile de post
Eticheta Islamica Icon_minitimeLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran

» Ce simțim atunci când murim?
Eticheta Islamica Icon_minitimeMier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran

»  Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si Mevlana
Eticheta Islamica Icon_minitimeMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde

» femeia musulmana moderna
Eticheta Islamica Icon_minitimeLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran

» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?
Eticheta Islamica Icon_minitimeVin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran

» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.
Eticheta Islamica Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator

» Numerele in Araba
Eticheta Islamica Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator

» FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea)
Eticheta Islamica Icon_minitimeLun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde

Top postatori
Selma Nuran (908)
Eticheta Islamica Vote_lcapEticheta Islamica Voting_barEticheta Islamica Vote_rcap 
marianna (126)
Eticheta Islamica Vote_lcapEticheta Islamica Voting_barEticheta Islamica Vote_rcap 
Ilynka (76)
~Noor İslam~ (61)
Sevde (36)
latifah (36)
umabudi(tatiana) (22)
Noora (19)
Elif (14)
um fagir-din harat (13)
METEO COUNTER
Сектор Чентру 
KUR'AN flash in araba RECİTARİ DİN KURAN in toate limbile Carti islamice prin poşta descarca carti islamice Menzil İLAHİİ Afla directia Kiblei in localitatea ta!!! Timpul de rugaciune in Chişinau Chişinau ezan saati
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm

Eticheta Islamica

In jos 
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator

Eticheta Islamica Empty
MesajSubiect: Eticheta Islamica   Eticheta Islamica Icon_minitimeSam Iun 04, 2011 7:18 am

Asalamualeikum wa rahmatulah

Eticheta Islamica 612823
Eticheta Islamica

Definitie: Reguli, norme de purtare, norme de politeţe. [< fr. Etiquette>].
Islamul este cea mai mare favoare pe care Allah(swt) a facut-o oamenilor si Jinnilor. Este o credinta pe care
Allah(subhana wa ta'ala) a lasat-o sa fie ultima dintre toate religiile.
“...În ziua aceasta, am desãvârsit religia voastrã si am împlinit harul Meu asupra
voastrã si am încuviintat Islamul ca religie pentru voi!...”
[Surah Al-Maida, ayah 3]

Si tot Allah spune in Sfantul Coran:
“Acela care doreste o altã religie decât Islamul, nu-i va fi acceptatã, si el se va
afla în Lumea de Apoi printre cei pierduti.”
[Surah Al-Imran, ayah 85]

Este de datoria fiecarui musulman sa pretuiasca aceasta favoare pe care Allah(subhana wa ta;ala)ne-a dat-o prin a adera cu toata fiinta noastra la acest mod complet de viata. Acest lucru nu va fi posibil daca nu vom avea la baza adevarata intelegere a Coranului si a Sunnei Profetului(saallahu aleihi wa sallam).

Partea 1: Eticheta cu privire la intentie(Niah- نيه )

Un musulman crede in importanta intentiei sale. Este foarte importanta intentia ce se afla in spatele faptelor unui musulman. Si asta deoarece toate faptele noastre sunt bazate pe intentie. Datorita ei, faptele noastre sunt fie intarite, fie slabite.
Depinzand de intentie, faptele noastre sunt acceptate sau sunt nule. Aceasta credinta pe care noi
musulmanii o avem cu privire la necesitatea intentiei se bazeaza pe Coran in primul rand.
Allah(subhana wa ta'ala) a spus:
“Si nu li s-a poruncit decât sã-L adore pe Allah, cu credintã curatã si statornicã
în religia Lui, sã împlineascã Rugãciunea [As-Salat] si sã achite Dania [Az-Zakat].
Si aceasta este credinta [comunitãtii] celei drepte.”
[Surah Al-Bayyina, ayah 5]

Spune: “Mi s-a poruncit mie sã-L ador pe Allah, arãtându-I numai Lui credintã!”
(adica a-L asculta pe Allah si a face fapte bune numai de dragul Lui) [Surah Az-Zumar, ayah 11]

Avem insa dovezi si din Sunnah Profetului(saallahu aleihi wa sallam):

“Cu siguranta toate faptele deriva din intentie si pentru fiecare este ceea ce a intentionat.”
(Sahih Bukhari si Muslim)

“Cu siguranta Allah nu se uita la formele sau bogatia voastra. Se uita doar la inimile si faptele voastre.”
Acest "uitat" la inimi nu este altceva decat intentia pe care o ai si care te motiveaza sa faci faptele.

Profetul (sallahu aleihi wa sallam) a zis:
”Cel care se gandeste serios sa faca o fapta buna dar nu a facut-o , va avea o fapta buna scrisa pentru el.”
(Sahih Muslim)
Vedem asadar ca numai sa te gandesti la a face un bine este o fapta buna prin care poti castiga rasplata. Si asta numai datorita virtutii de a avea intentia potrivita.

Profetul (sallahu aleihi wa sallam) a mai spus:
“ Sunt 4 tipuri de oameni. Unul este cel caruia Allah i-a dat stiinta si bogatie. El foloseste bogatia cu intelepciune datorita stiintei pe care o are. Alta persoana este cel care spune ca daca Allah i-ar fi dat si lui ceea ce i-a dat primei persoane si el ar fi procedat la fel. Rasplata pentru ambii va fi aceeasi. A treia persoana este cel caruia Allah ii da bogatie dar nu ii da stiinta. Asadar el isi cheltuie banii potrivit dorintelor sale. A parta persoana este aceea care spune ca daca Allah i-ar fi dat lui la fel cum i-a dat celei de-a treia persoana si el ar fi cheltuit banii la fel. Acestia doi din urma vor avea aceeasi povara.”
(Ibn Majah cu un lant bun de naratori)
Cel care are o intentie curate este rasplatit pentru o fapta buna, iar cel care are o intentie rea va purta aceeasi pedeapsa ca acela care a savarsit o fapta rea. Toata aceasta este numai datorita intentiei.

In batalia de la Tabuk, Profetul (sallahu alehi wa sallam) a spus:
“Sunt unii oameni care nu calatoresc cu voi nici o distant, si nici nu cheltuiti nimic cu ei, si
nici nu treceti prin nici o vale dar totusi ei sunt cu voi in aceasta.”(in Jihad, in cazul de fata).
Oamenii au intrebat:”Cum asa?” El a spus:” Ei au fost retinuti datorita unor obligatii
serioase(scutire), dar ei sunt cu noi datorita bunei lor intentii.”

(Sahih Bukhari si Sunnah lui Abu Dawud)
Buna intentie este ceea ce face ca un noncombatant sa fie egal in rasplata cu un combatant
(luptator). Si tot ea este ceea ce face ca un non-Mujahid sa primeasca aceeasi rasplata ca un
Mujahid.

Profetul(sallahu alehi wa sallam) a spus:
“Daca doi musulmani se intalnesc cu sabiile(adica vor sa isi faca rau unul altuia), atunci
amandoi si ucigasul, si cel ucis vor fi in Focul Iadului.” Cineva a interbat:”O,Profet al Lui Allah,
aceasta merita ucigasul, dar de ce ar fi aceasi soarta si pentru cel ucis?” El a raspuns:”Pentru
a avut si el intentia sa isi omoare tovarasul.”

Intentia lipsita de pietate si o dorinta rea fac ca ambii luptatori sa merite Focul. Daca cel ucis nu ar fi avut intentia rea, el ar fi fost printre locuitorii Paradisului.

Intr-un alt hadith, Profetul(sallahu alehi wa sallam) spune:
” Cel care se casatoreste cu intlegerea de a plati zestrea fetei mai tarziu, dar el nu are
intentia sa faca asta, este de fapt, un adulter(zanni-unul care comite Zinna). Iar unul care ia
un imprumut si nu are intentia sa il plateasca inapoi, este de fapt, un hot.”

(Ahmad si Ibn Majah)
Asadar, o intentie rea poate transforma o actiune permisa intr-una interzisa. Si la fel poate schimba o fapta care nu este daunatoare intr-una care este daunatoare.
Toate cele de mai sus accentueaza ceea ce crede un musulman cu privire la seriozitate intentie si extrema importanta a acesteia. Prin urmare musulmanul trebuie sa aiba la baza faptelor sale o intentie pioasa. De asemenea el ar trebui sa se straduiasca cat de mult poate sa nu faca o fapta fara a avea o intentie iar aceasta intentie sa fie una pura.
Intetia este sufletul faptei si valoarea ei. Fapta este buna daca intentia este buna, la fel cum fapta este imorala daca intentia este imorala. Cel care face fapte fara a avea intentie face asta din dispret si pentru a primi laude.
Mai mult un musulman crede ca intentia este o componenta esentiala pentru ca fapta
lui sa fie acceptata. Si la fel stie ca intetntia nu este o declaratie a limbii,adica :”O,Allah
intetionez sa fac cutare si cutare....” si nici nu este un simplu gand in mintea sa. Ci este
forta din inima care te conduce, te motiveaza catre o fapta care are un scop nobil de a
aduce folos sau de a indeparta un rau, care se petrece fie in prezent fie in viitorul
apropiat. Este de asemenea vointa care te impinge sa faci o fapta numai de dragul Lui Allah(swt) si pentru a implini poruncile Sale.
Un musulman crede deci, ca o fapta permisa poate deveni un act de ascultare, care merita rasplata si recompensa. In acelasi timp un act de ascultare, care nu are o intentie pioasa, poate deveni un act de neascultare care merita pedeapsa si povara.

Si nu credem ca un act de neascultare poate fi schimbat intr-un act de ascultare pur si simplu pentru ca intentia este buna. De exemplu: cel care barfeste pe cineva doar ca sa faca o alta persoana ca sa se simta mai bine, nu l-a ascultat pe Allah(subhana wa ta'ala) si a facut un pacat.

“Buna lui intentie” nu il va ajuta deloc in fata Lui Allah(subhana wa ta'ala).

La fel si cel care construieste o moschee cu bani care vin din surse ce nu sunt HALAL, el nu va fi rasplatit.La fel si cel care merge la petreceri unde se canta si se danseaza, sau cumpara bilete pentru a sprijini un scop nobil, el este un pacatos si va purta povara pacatului sau in loc sa fie rasplatit pentru ceea ce a facut.
Cat despre ceea ce este HARAM, niciodata nu va deveni un act de ascultare sub nici un fel de
circumstante.

inshaallah vom continua.... Eticheta Islamica 4092763002
Sus In jos
Ilynka
Super Membru niv. 2
Super Membru niv. 2
Ilynka

feminin Leu Cocos
Data nasterii Data nasterii : 25/07/1993
Varsta Varsta : 31
Data de inscriere Data de inscriere : 01/06/2011
Localizare Localizare : Sangerei
Mesaje Mesaje : 76

Eticheta Islamica Empty
MesajSubiect: Re: Eticheta Islamica   Eticheta Islamica Icon_minitimeLun Iun 06, 2011 6:48 am

Mersi mult!Asteptam continuarea!!!
Sus In jos

Eticheta Islamica
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Vederea islamica asupra casatoriei si a femeii

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova :: İSLAM :: İslam. Bazele religiei si influenta ei asupra omenirii!-
Mergi direct la: