Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :) |
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!! Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi
Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma
Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
|
Ultimele subiecte | » O porunca importanta: RugaciuneaSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:Sam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde» citatul zilei!Lun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San» İnforatii despre haj si umre!!!Joi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)Joi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna» NOAPTEA DE BERAATSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran» Bucataria turceasca! si nu numai!Mier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran» Rochii de mireasaLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San» Modele de a purta hijabulLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San» Calendar islamic 2014Joi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran» Falafel Chiftele de nautJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran» Legile forumului!!!!!!!!!!Joi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran» Postul(oruci). Tipurile de postLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran» Ce simțim atunci când murim? Mier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran» Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si MevlanaMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde» femeia musulmana modernaLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?Vin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.Sam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator » Numerele in ArabaSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator » FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea) Lun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde |
Cine este conectat? | În total sunt 4 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 4 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm
|
|
| Numele Kur'anului si epitetele sale | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Selma Nuran Admin
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
| Subiect: Numele Kur'anului si epitetele sale Dum Iun 19, 2011 6:58 am | |
| Allah Preaînaltul a dat Coranului numeroase nume, dintre care mentionãm: Coranul (Al-Qur’an): “Acest Coran cãlãuzeste cãtre ceea ce este mai drept” (17 : 9). Cartea (Al-Kitab): “Noi v-am pogorât o Carte în care se aflã pomenirea voastrã”(21 : 10). Îndreptarul (Al-Furqan): “Binecuvântat este Acela care a trimis Îndreptarul [Al-Furqan] robului Sãu, pentru ca el sã fie o prevenire pentru toate lumile” (25 : 1). Îndemnarea (Al-Zikr): “Într-adevãr, Noi am pogorât Coranul si Noi îi vom fi pãzitori!” (15 : 9). În ceea ce priveste epitetele Coranului, Allah l-a caracterizat prin numeroase însusiri: El este “luminã”: “O, voi oameni! V-a venit vouã Dovadã de la Domnul vostru, cãci Noi am pogorât asupra voastrã o luminã limpede” (4 : 174).
si este “îndemn”, “tãmãduire”, “cãlãuzire” si “îndurare”: “O, oameni! V-a venit vouã îndemn de la Domnul vostru si tãmãduire pentru ceea ce este în piepturi, cãlãuzire si îndurare pentru dreptcredinciosi!” (10 : 57). si este “binecuvântat”: “Aceastã Carte binecuvântatã, pe care Noi am pogorât-o, întãreste ceea ce exista deja înaintea ei” (6 : 92). si este “limpede”: “V-au venit vouã o luminã si o Carte limpede de la Allah” (5 : 15). De asemenea, el mai este caracterizat prin epitetele “nobil”, “glorios”, “vestitor de bine”, “prevenitor” ...
Sursa Coran | |
| | | Selma Nuran Admin
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
| Subiect: Re: Numele Kur'anului si epitetele sale Dum Iun 26, 2011 2:45 am | |
| 1- NUUR (lumină limpede) O, voi oameni! V-a venit vouă Dovadă de la Domnul vostru, căci Noi am pogorăt asupra voastră o lumină limpede!
2 – HUDA, ŞIFA’, RAHMEH, MEU’IZA (îndemn, tămăduire, îndurare călăuzire) O, oameni! V-a venit vouă îndemn de la Domnul vostru şi tămăduire pentru ceea ce este în piepturi, călăuzire şi îndrumare pentru dreptcredincioşi! (Yunus 57)
3 – MUBARAK ( binecuvantat) Această Carte binecuvantată , pe care Noi am pogorat-o, întăreşte ceea ce există deja înaintea ei, pentru ca tu să o previi pe Mama cetăţilor şi împrejurimile ei. Aceia care cred în Ziua de Apoi, vor crede şi în ea şi vor păzi stăruitor Rugăciunea lor. (An’am 92)
4 –MUBIIN (Carte limpede)O, oameni ai Cărţii! A venit la voi Trimisul Nostru ca să vă arate multe lucruri din cele pe care voi le-aţi ascuns din Scriptură, trecand peste multe altele. V-au venit vouă o lumină şi o Carte limpede de la Allah. (Maide 15)
5 –BUŞRA( bunăvestire) Spune: “Cine este duşman lui Gavriil?” El l-a pogorat în inima ta, cu îngăduinţa lui Allah, adeverind ceea ce se află dinaintea lui, ca indreptare şi bunăvestire pentru credincioşi. (Bakara 97)
6 – AZIZ (puternic) Aceia care nu cred în Îndemnare, când ea vine la ei, [să ştie că] ea este o Carte plină de putere. (Fussilet 41)
7 – MEGID (glorios) Dar acesta este un Coran glorios, (Buruj 21)
8 – BEŞIR, NEZIR (binevestitor, prevenitor) O Carte ale cărei versete sunt tâlcuite, un Coran arab, pentru un neam [de oameni] care ştiu, Un binevestitor şi un prevenitor, însă cei mai mulţi dintre ei se întorc şi nu ascultă. (Fussilet 3-4) | |
| | | | Numele Kur'anului si epitetele sale | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|