Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova

pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :)

AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!!
Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
TREBUİE DE CİTİT
Cum tinem postul la Ramadan. İndicatii practice. POSTUL Şİ TİPURİLE DE POST Gusul abdest pe paşi ABDEST PE PAŞİ Cum facem namaz Separatoare pentru infrumusetarea mesajelor!
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» O porunca importanta: Rugaciunea
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde

» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde

» citatul zilei!
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeLun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San

» İnforatii despre haj si umre!!!
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeJoi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna

» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeJoi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna

» NOAPTEA DE BERAAT
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran

» Bucataria turceasca! si nu numai!
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeMier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran

» Rochii de mireasa
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San

» Modele de a purta hijabul
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San

» Calendar islamic 2014
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran

» Falafel Chiftele de naut
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran

» Legile forumului!!!!!!!!!!
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran

» Postul(oruci). Tipurile de post
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran

» Ce simțim atunci când murim?
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeMier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran

»  Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si Mevlana
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde

» femeia musulmana moderna
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran

» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeVin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran

» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator

» Numerele in Araba
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator

» FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea)
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeLun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde

Top postatori
Selma Nuran (908)
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Vote_lcapCum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Voting_barCum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Vote_rcap 
marianna (126)
Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Vote_lcapCum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Voting_barCum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Vote_rcap 
Ilynka (76)
~Noor İslam~ (61)
Sevde (36)
latifah (36)
umabudi(tatiana) (22)
Noora (19)
Elif (14)
um fagir-din harat (13)
METEO COUNTER
Сектор Чентру 
KUR'AN flash in araba RECİTARİ DİN KURAN in toate limbile Carti islamice prin poşta descarca carti islamice Menzil İLAHİİ Afla directia Kiblei in localitatea ta!!! Timpul de rugaciune in Chişinau Chişinau ezan saati
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm

Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice

In jos 
AutorMesaj
Selma Nuran
Admin
Admin
Selma Nuran

anul convertirii anul convertirii : 2010
feminin Capricorn Tigru
Data nasterii Data nasterii : 18/01/1987
Varsta Varsta : 37
Data de inscriere Data de inscriere : 29/08/2010
Localizare Localizare : CHİŞİNAU
Ocupatie Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah
Stare de spirit Stare de spirit : elhamdullillah
Mesaje Mesaje : 908

Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Empty
MesajSubiect: Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice    Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeDum Iul 17, 2011 5:53 am

Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Ramazan-ramadan-seker-bayram-istanbul-turkey

Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  443818
Selam aleycum surioarelor.

Aş vrea sa expun mai jos ce facem atunci cind tinem post la Ramadan, practica pe paşi. Despre luna Ramadan putem citi foarte multa informatie, insa cum anume se tine acest post nu prea gasim nicaieri. Eu am avut fericita experienta de a tine post anul trecut, elhamdullillah şi vreau sa o impart cu voi.....E posibil ca eu sa nu ştiu toate detaliile şi sa nu va dau o informatie completa, dar situatiile şi aspectele pe care leam invatat eu anul trecut le impart cu voi. daca cineva are completari, ar fi perfect, va rog sa va implicati in desfaşurarea şi comentarea topicului.

Cred ca ştiti deja ca atunci cind un musulman tine post el nu maninca şi nu bea nimic..nu poate sa fumeze, sa primeasca medicamente, sa se uite la haram şi evident sa faca haram, nu are voie sa se certe cu cineva ( in aşa cazuri evitati orice conflict şi dezbatere), nu trebuie sa gindim lucruri rele, rebuie sa dam sadaka..........
Deci postul nu e doar obtinerea de la mincare şi bautura...ci o stare spirituala de purificare a organismului şi sufletului.....defapt cine a tinut post ştie ca postul te invata sa pretueşti ceea ce iti da Allah zi de zi şi sa intelegi cu e daca toate astea nu ar mai fi...şi cum se simt aceea care nu au ce bea şi ce minca....

Deci, prima regula pentru cei care vor sa tina post este sa aiba in gind aceasta intentie...sa tina post doar pentru Allah, nu pentru ca aşa fac toti sau din alte motive... Postul Ramadan e farz...adica este obligatoriu pentru orice musulman, daca cineva nu a tinut post 30 zile in luna Ramadan este obligat sa le recupereze pe parcursul acelui an.

İncepem sa tinem post la ora cind intra namazul de dimineata, ca sa dau exemplu concret: anul acesta luna Ramadan incepe pe data de 01 august, namazul de dimineata pe data de 01 august luni, va intra, la chişinau la ora 3:05 deci incepind cu dimineata 3 şi 05 minute nu trebuie sa mai mincam şi sa mai bem nimic pina seara cind asfinteşte soarele şi respectiv intra timpul la namazul de seara, adica la ora 20:46, exact la aceasta ora trebuie sa descjidem postul...o sa postez mai jos calendarul cu orele de namaz pentru august şi trebuie sa fiti foarte atenti şi sa urmariti fiecare zi ın parte deoarece orele difera.

Pregatırıle de post:

İn primul rind trebuıe sa mıncam foarte bıne şi sa bem multe lichıde, ca sa rezıste organızmul o zi ıntreaga.. trebuie sa mıncam şi mai ales sa bem apa cu citeva mınute sa inceapa postul.

Trebuie sa facem cumparaturi şi provizii pentru luna Ramadan, sa gatim mincare gustoasa şi diversificata...ciorba..mıncare principala..salata...dulciuri..copturi...trebuie sa avem masa bogata şi sa invitam cit mai multi musafiri la masa de iftar (atunci cind deschidem postul), sa dam mincarea la oameni nevoiaşi mai ales, sau care nuşi permit o masa de sarbatoare. L masa de sahur( inainte sa ınceapa postul) trebuıe sa mıncam caloric şi mult şi sa bem multe lichide...mai ales ca vom fi in august.

Trebuie neaparat sa avem gusul abdest cind tınem post, pentru siguranta inaine prıma zi sa luati gusul abdest...e recomandabıl şi ınaınte de orice sarbatoare. Daca se ıntımpla ca avem ciclu pe perioada postuluı atuncı zilele alea nu putem tıne post...şi le recuperam dupa Ramadan, deoarece avem de tınut oblıgatorıu 30 zıle, important sa tınetı contul zilelor pıerdute. daca suntem ın post sı ıncepe cıclu atuncı acea zı de post se anuleaza sı trebuıe recuperata.

İnainte cu citeva mınute sa intre tımpul de post...bem repede ulimul pahar de apa şi rostim intentia: ''İntentia mea este sa tin acest post de Ramadan pentru ziua de azi, pentru vointa şi multumirea lui Allah'' important sa spuneti cu voce şi sa aveti intentia in suflet...cereti ajutor de la Allah ca sa rezistati pina seara Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  326758 spuneti Besmele şi ati intrat in post............

Alte aspecte legate pe post:

Pe tımpul zilei in care tınem post trebuıe deasemenı sa facem namazurile la tımp asa cu facem şi in zilele obişnuite, cind intra tımpul la namaz, luam abdest normal, doar ca nu trebuie sa inghitim apa atunci cind clatim gura. Putem clati gura de mai multe ori pe timpul zilei...doar sa nu inghitim apa.

Cind un musulman se afla in post...este o stare spirituala foarte speciala şi de aceea pe parcursul zilei e foarte bine sa ne rugam mult dupa namaz....sa multumim lui Aallah ca nea dat ocazia sa tinem postul...sa-L rugam sa ne invete ceva cu acest post....sa ne rugam pentru totı musulmanii ca sa le fie acceptat postul şi rugacıunile şi sa ne rugam, mai ales pentru aceii nevoiaşi.

Daca se intimpla ca din greşeala...sau ati uitat şi ati mıncat sau atı baut ceva pe tımpul zilei cınd erati in post....daca atı uıtat şi natı facuto intentionat, atunci nu va strica postul şi puteti continua sal tineti....dar in momentul cınd va datı seama ca tınetı post şi aveti ceva in gura trebuie sa scuipatı ımediat sı sa clatıtı gura...caci daca atı ınghıtıt conştient atunci postul se anuleaza şi trebuie recuperat.

daca sunteti oblıgat cu rısc de sanatate sa luatı careva medıcamente, atuncı nu putetı tıne post ın ziua respectıva...trebuıe sal recuperatı in alta zi.

Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Ramadan44

Cum deschidem postul:

Pregatirile pentru deschiderea postului incep cu citeva ore inainte sa asfinteasca soarele şianume cu pregatirea mincarii....un aspect mai greu pentru femei deoarece avem ispita mirosului de mincare......cu jutorul lui Allah rezistam, elhamdullillah. Trebuıe sa pregatım totul ın aşa fel incit la timpul cind asfinteşte soarele sa fie masa deja aranjata...cu apa rece...tot ce trebuıe.

İntru-un hadis se spunea ca trebuie sa ne grabim sa deschidem postul...sa nu intindem mai mult decit trebuie....in alt hadis spunea ca la iftar stomacul tre sa fie 1/3 plin cu apa, 1/3 cu mıncare şi 1/3 sa fie gol...sa avem cu ce respira Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  326758 adica sa nu exageram şi sa mincam moderat in primele minute ca altfel nu rezista stomacul...şi mai ales ca avem toata noaptea inainte pentru a minca Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  555481503

pregatım masa...invitam oaspeti..ne aşezam la masa..şi cu citeva minute sa intre tımpul la namazul de seara...incepem sa ne rugam, rıdıcam mınıle pa nıvelul pıeptuluı ca la dua sı ıncepem prın aı multumı luı Allah pentru tot ce nea dat...pentru masa pe care o avem ın fata...pentru ca nea dat voıe sa tınem acest post..Ne rugam pentru sufletul Profetului (sav), pentru familie, rude, prieteni....pentru oamenii care nu au ce bea şi ce minca...pentru sufletele tuturor pacatoşilor. Cind terminam rugaciunea citim El Fatiha şi trecem palmele peste fata.

Deschidem postul:
Postul se deschide cu curmale...ca sunt fructe din rai şi e sunnet, daca nu avem deschidem postul cu apa şi sare. Punem putina sare pe deget, spunem Besmele şi punem sare in gura şi bem apa....apa se bea de 3 ori de fiecare data spunem Besmele şi dupa ce bem Elhamdullillah...şi incepem sa mıncam. E perfect ca sa facem namazul de seara mai intii şi dupa sa stam la masa cu familia...adica dupa ce deschidem postul, bem apa.... mergem sa facem namazul...şi dupa mincam liniştit.

Şi aşa am incheeat o zi de post!!!!!!!! İnşallah sa simtiti toti acel sentiment pe care il avem noi in aceasta perioada de Ramadan!!

Sus In jos
http://musulmanmd.blogspot.com
Selma Nuran
Admin
Admin
Selma Nuran

anul convertirii anul convertirii : 2010
feminin Capricorn Tigru
Data nasterii Data nasterii : 18/01/1987
Varsta Varsta : 37
Data de inscriere Data de inscriere : 29/08/2010
Localizare Localizare : CHİŞİNAU
Ocupatie Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah
Stare de spirit Stare de spirit : elhamdullillah
Mesaje Mesaje : 908

Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Empty
MesajSubiect: Re: Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice    Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice  Icon_minitimeDum Iul 24, 2011 1:26 am

Miqdad ibn Ma’diakrib (Allah sã-l aibã în mila Sa!) relateazã cã
Trimisul lui Allah (pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!) a zis:
Nici un om nu-si umple un vas mai rãu ca stomacul sãu. Câteva îmbucãturi
care-l tin în picioare sunt îndeajuns pentru om. Dacã trebuie sã mãnânce,
atunci sã-si umple stomacul o treime cu mâncare, o treime cu bãuturã si
sã lase o treime sã respire cu usurintã.

(Tirmidhi)
Sus In jos
http://musulmanmd.blogspot.com

Cum tinem postul (oruç) la Ramadan. İndicatii practice
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» İntrebari şi raspunsuri despre postul Ramadan
» Ce facem daca intrerupem postul de Ramadan pe parcursul zilei?
» Postul(oruci). Tipurile de post
» Ce ar trebui sa facem in luna Ramadan
» Postul pentru Kurban Bayram 2011

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova :: İSLAM :: Zile sfinte şi sarbatori in İslam :: luna Ramadan-
Mergi direct la: