Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :) |
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!! Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi
Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma
Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
|
Ultimele subiecte | » O porunca importanta: RugaciuneaSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:Sam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde» citatul zilei!Lun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San» İnforatii despre haj si umre!!!Joi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)Joi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna» NOAPTEA DE BERAATSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran» Bucataria turceasca! si nu numai!Mier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran» Rochii de mireasaLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San» Modele de a purta hijabulLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San» Calendar islamic 2014Joi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran» Falafel Chiftele de nautJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran» Legile forumului!!!!!!!!!!Joi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran» Postul(oruci). Tipurile de postLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran» Ce simțim atunci când murim? Mier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran» Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si MevlanaMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde» femeia musulmana modernaLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?Vin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.Sam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator » Numerele in ArabaSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator » FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea) Lun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde |
Cine este conectat? | În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm
|
|
| Cum slabim dupa naştere | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Selma Nuran Admin
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
| Subiect: Cum slabim dupa naştere Lun Sept 19, 2011 11:20 am | |
|
Revista Naturalista ofera o dieta pe care eu am selectat-o ca fiind benefica pentru femeile care vor sa dea jos kilogramele acumulate dupa nastere.Nu cred ca exista o alternativa mai eficienta in a folosi intr-o dieta mancare hranitoare si in acelasi timp sa slabiti. Succesul acestei retete este ca nu va da impresia ca sunteti la regim,desi ea va ofera aportul minim de calorii si grasimi,dar si de fibre vegetale categoric esentiale pentru un tranzit intestinal sanatos.Astfel dieta prin consumul bogat de vitamine si minerale nu va supune unei carente alimentare sub nici o forma.Asadar sa incepem:
Dimineata dupa un somn bun: un pahar mare de apa cu putina zeama de lamaie
Mic dejun:(nu mai tarziu de ora 10) o cana de cafea sau ceai cu indulcitor artificial si cu adaus de lapte degresat daca doriti.La alegere: una sau doua tartine unse cu una sau doua portii de branza degresata,ori doua fructe sau un pahar de suc natural;ceasca de cereale amestecate cu un iaurt degresat sau pahar mare de lapte degresat.Cel mult de doua ori saptamanal o briosa.
Gustare:(ora 12).Un fruct proaspat (portocale,mar,kiwi,grepfrut)
Pranz (ora 14). Un meniu special pe baza de supa.(vezi mai jos retele de supe)
Gustare (ora 17). O portie de supa si nimic altceva
Cina (nu mai tarziu de ora 21). 130-150 g carne slaba (vita,pui,fara piele sau peste) preparata dietetic(fiarta ori pe gratar),plus legume la aburi,plus o felie de paine prajita,plus un iaurt degresat.
Sa luam pe rand cele 5 tipuri de supa:
1.Supa-crema de ciuperci cu piept de pui plus o ciasca mica de branza de vaca degresata si un kiwi. Aceasta supa cu miros revigorant de primavara merge de minune in cazul persoanelor stresate. Un adevarat deliciu. Atu sanatate:contine cantitati record de vitamine din clasa B-urilor,recunoscute pentru efectul lor benefic asupra echilibrului neuromuscular. Rezultatul este potentat de proteinele vegetale si animale.
Mod de preparare Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip. Curatati si tocati ceapa. Taiati in felii subtiri pieptul de pui fiert in prealabil. Intr-o cratita smaltuita, caliti putin ceapa in uleiul de masline, pana devine aurie, apoi adaugati cipercile, concentratul de pui, amestecati, acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba inabusit, la foc mic, timp de cateva minute. Turnati 750 ml apa, puneti din nou capacul si lasati sa fiarba alte 10 miute. Trageti oala de pe foc, pasati ingredientele cu mixerul, apoi puneti-le din nou sa clocoteasca inca putin. Adaugati bucatelele de piept de pui si mai dati foc alte 5 minute. Nu uitati sa potriviti supa cu sare si piper dupa gust. Inainte de consumare, presarati deasupra ceapa verde tocata si puneti crutoane. O portie = 230 de kilocalorii, 5,5 g fibre, 3 mg fier. 2.Supa taraneasca de varza plus 100 g de branza de vaca slaba. O reteta traditionala simpla de preparat si foarte saraca in calorii, o portie ajunge la 215 kilocalorii, 12 g proteine, 13 g fibra, si 2,9mg fier.
Mod de preparare
Taiati varza in fasii subitiri dupa ce ati indepartat foile exterioare. Curatati morcovii si taiati-i grosier, pe lungime. Procedati la fel cu prazul. Curatati ceapa si taiati-o in patru. Puneti toate legumele in 500 ml de apa clocotita, usor sarata, adaugati piper, acoperiti oala si lasati sa fiarba la foc mic pentru 20 de minute. Adaugati fasolea rosie scursa de zeama si caltita cu apa rece si carnaciorii taiati in bucati mici. Lasati sa fiarba la foc mic alte cateva minute. Presarati la sfarsit patrunjel verde. O portie = 215 kilocalorii, 12 g proteine, 13 g fibre, 2,9 mg fier.
3.Supa clasica cu adaus de fulgi de cereale. Preparata intr-un timp record, acest tip de supa de legume va permite sa va faceti plinul de vitamine si minerale dar si asigura un aport sporit de energie. Atu sanatate: Gratie timpului foarte scurt de preparare,aceasta supa pastreaza nealterate majoritatea calitatilor nutrittive ale ingredientelor. Caotenoidele sunt prezente in cantitati mari si morcovi si contribuie la protectiea celulara.
Mod de preparare: Curatati si spalati toate legumele, apoi dati-le pe razatoare. Puneti-le intr-un vas cu 500 ml apa putin sarata. Lasati sa mai fiarba 4-5 minute dupa ce apa a dat in clocot. Adaugati fulgi de cereale, lasati sa mai dea intr-un clocot, dupa care trageti vasul de pe foc si acoperiti-l cu un capac. O portie = 240 kilocalorii, 11 g proteine, 10 g fibre, 160 mg calciu.
4.Supa-crema de castane si morcovi. Se poate congela cu usurinta si poate fi usor de transportat intr-un recipient termoizolant. Atu sanatate: Supa contine cantitati importante de provitamina A, un excelent antioxidant (13mg/portie). Calciul este excelent pentru sistemul osos si dantura.
Mod de preparare: Taiati miezul de castante in bucati mici, curatati si taiati morcovii in rondele groase, apoi fierbeti-le in apa. Strecurati si mixati legumele impreuna cu laptele si branza, astfel incat sa obtineti o crema fina, subtire. Adaugati sare, piper si praf de nucsoara dupa gust, apoi tineti amestecul pe foc, pana ce se atinge punctul de fierbere. O portie = 215 kilocalorii, 15,5 g proteine, 9 g fibre, 430 mg calciu.
5.Supa-crema de praz plus o banana.Personalitatea supei este data fara indoiala de laptele concentrat,care inlocuieste foarte avantajos smanatana proaspata in ce priveste aportul caloric.Atu sanatate:este recomandata pentru sanatatatea aparatului cardiovascular caci contine substante benefice furnizate de praz si ceapa.Allium de pilda contribuie la scaderea colesterolului din sange si neutralizaza chiar unele substante cancerigene.
Mod de preparare
Spalati prazul si taiati rondele partile albe alte tulpinilor. Curatati de coaja apoi taiati cubulete cartofii. Procedati in acelasi fel cu ceapa uscata. Spalati ciupericle, jupuiti-le coaja, indepartati coditele, apoi taiatile lamele. Intr-un vas smaltuit, caliti ceapa in uleiul de masline, sub capac, pret de 3 minute. Adaugati prazul si ciupercile, amestecati si lasati sa mai fiarba in vasul acoperit inca vreo 5 minute. Adaugati cartofii si 500 ml apa, presarati putina sare si piper si asteptati sa mai fiarba 15-20 de minute, la foc incet, pana cand legumele se inmoaie. Turnati in supa si laptele concentrat neindulcit si incalziti amestceul pana la punctul de fierbere. Presarati la final ierburi aromatice proaspete. O portie = 275 kilocalorii, 14 g proteinie, 10 g fibre, 320 mg calciu.
Optand pentru aceastadieta veti constata cum zi dupa zi va veti simti mai bine, veti arata din ce in ce mai supla si mai frumoasa. In tot acest timp, va veti bucura de gusturile noi, absolut extraordinare a nu mai putin de 5 tipuri de supe.
Pofta buna! | |
| | | | Cum slabim dupa naştere | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|