Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova
pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :)
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!!
Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi
Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma
Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı
Autor
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
Subiect: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Vin Sept 10, 2010 6:50 am
UNELE CAPITOLE ŞI VERSETE CARE SE RECITÅ IN TIMPUL RUGÅCIUNII
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor, Laudå lui Allah, al lumilor Ståpânitor, Cel Milostiv, Induråtor, In Ziua de Apoi Ståpânul Cârmuitor, Pe Tine Te cinstim, la Tine cerem ajutor, Pe drumul drept Tu fi-ne Cålåuzitor, Drumul celor cu care fost-ai Tu dåruitor, Nu al celor pe care Tu Te-ai mâniat, nici al råtåcitilor.
Ayetu’l-Kursi (Surat Al-Baqara-Sura Vacii)
Sa
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahyym Allaahu laaa ilaahe illaa huvel hayyul kayyuum* Laa te’huzuhuu sine tuhu velaa neum le huu maa fi’s-semaavaati ve maa fil ard men zellezii yeşfeu indehuu illaa bi iznihii ya’lemu maa beyne eydiyhim vemaa halfehum velaa yuhutuune bişey im min ilmihii illaa bi maa şaae vesia kursiyyuhus semaa-vaati vel erd velaa yeuuduhuu hıfzuhumaa ve huvel aliyyul azîym.
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Allah! Nu este Dumnezeu în afarå de El, Cel Viu, Veşnicul! Nici atipirea, nici somnul nu-L cuprind! Ale Lui sunt cele din ceruri şi cele de pe påmânt! Cine este acela care ar putea mijloci la El fårå de îngåduinta Lui? El le ştie pe cele din fata lor şi pe cele din urma lor. Şi ei nu pricep nimic din ştiinta sa în afarå de ceea ce El voieşte. Tronul Lui se întinde peste ceruri şi peste påmânt şi nu-I este grea påzirea lor. El este Preainaltul, Måretul!.
Ultima editare efectuata de catre Selma Nuran in Vin Sept 24, 2010 6:14 am, editata de 6 ori
Selma Nuran Admin
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Sam Sept 11, 2010 6:26 am
Inşirah Suresi (Surat As-Şarh-Sura Deschiderii)
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahıym Elem neşrahleke sadrek* ve veda’naa anke vizrek* ellezii enkada zahrek ve rafa’naa leke zikrek fe inne meal usri yusran inne meal usri yusraa* fe iza feragte fensab* ve ilaa rabbike fergab* Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Oare nu ti-am deschis tie pieptul. şi nu am îndepårtat de la tine povara ta, Care-ti apaså pe spinare? Şi nu am înåltat pomenirea ta? Deci alåturi de greu vine şi uşorul! Da o data cu un greu ti se då douå uşuråri! Iar atunci când vei termina, trudeşte, Dorindu-L şi îndreptându-te spre Allah-ul tåu!
Ultima editare efectuata de catre Selma Nuran in Vin Sept 24, 2010 6:15 am, editata de 1 ori
Selma Nuran Admin
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Sam Sept 11, 2010 6:44 am
FIL SURESI (Surat Al-Fil-Sura )
Bismiilahi’r-Rahmaani’r-Rahıym Elemtera keyfe feale rabbuke bi eshaabil fiyl* Elem yege’al keydehum fii tadliyl* Ve ersele aley him tayran ebaabiyl* Termiyhim bi hygeaaratim min sigi’gil* Fegealehum Ke asfim me’kuul*
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Oare n-ai våzut tu ce a fåcut Allah-ul tåu cu oamenii elefantului?! Oare nu a fåcut El vicleşugul lor så fie în deşert?! şi a trimis peste ei påsåri în stoluri, Ca så arunce asupra lor cu pietre din lut ars! Şi i-a fåcut pe ei ca un ogor mâncat.
KUREYŞ SURESI (Surat Qurayş-Qurayş Sura)
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahıym Li iylaafi kurayşin* iylaafihim rihleteş şitaaaai vessayyf* fel ya’buduu rabbehaazel beytillezii et’amehum min giuuyv ve aamene hum min hauuf*
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Pentru obiceiul neamului Qurayş, Obiceiul lor pentru cålåtoria de iarnå şi cea de varå, Så-L adore ei pe Ståpânul acestei Case, Care-i hråneşte, påzindu-i de foame şi-i fereşte pe ei de spaimå!
Ultima editare efectuata de catre Selma Nuran in Vin Sept 24, 2010 6:36 am, editata de 2 ori
Selma Nuran Admin
Subiect: LİNK UTİL Sam Sept 11, 2010 6:49 am
Va propun un sait cu una din cele mai bune recitari a surelor pentru rugaciune, de aici am invatat şi eu cum sa pronunt corect!
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Joi Sept 23, 2010 5:01 pm
MAUN SURESI (Surat Al Ma’un-Sura )
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahıym Eraeytellezii yukezzibu biddiyn. Fezaalikellezii yedu’ul yetim* Velaa yehuddu alaa ta’aamil miskiyn* Feveylul lil musalliyn* Elleziyne hum an salaatihim saahuun* Elleziyne hum yuraaa uune ve yemneuunel mâauun*
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Il vezi tu pe cel care tågåduieşte Judecata? El este acela care-l alungå pe orfan (cu asprime) şi nu îndeamnå la hrånirea sårmanului. Şi vai acelora care fac Rugåciunea Fiind fårå de grijå fatå de Rugåciunea lor, Care sunt numai fåtarnici şi opresc de la ajutor!
Ultima editare efectuata de catre Selma Nuran in Vin Sept 24, 2010 6:17 am, editata de 1 ori
Selma Nuran Admin
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Joi Sept 23, 2010 5:36 pm
KEVSER SURESI (Surat Al Kawthar-Sura Prisosintei)
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahıym Inna e’taynaakel kevser* Fesalli li rabbike ven har* Inne şaa nieke huvel ebter*
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Noi ti-am dat tie prisosinta. Deci împlineşte Rugåciunea pentru Allah-ul tåu şi jertfeşte! Cel ce te uråşte va fi fårå copii!.
Ultima editare efectuata de catre Selma Nuran in Vin Sept 24, 2010 6:17 am, editata de 1 ori
Selma Nuran Admin
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Joi Sept 23, 2010 5:42 pm
KAFIRUN SURESI (surat Al Kafirun-)
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahıym Kul yaa eyyuhel kaafiruun* Laa e’budu maa te’bu duun Velaa entum aabiduune maa a’bud* Velaa ene aabidum maa abed-tum* Velaa entum aabiduune maa e’bud* Lekum diynukum veliye diyn*
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Spune: O, voi, necredincioşi! Eu nu ador ceea ce adorati şi nici voi nu adorati ceea ce ador eu. Nici adorarea mea nu este asemenea adorårii voastre, şi nici adorarea voastrå nu este asemenea adorårii mele! Ceea ce credeti voi este pentru voi, ceea ce cred eu este pentru mine.
Ultima editare efectuata de catre Selma Nuran in Vin Sept 24, 2010 6:20 am, editata de 1 ori
Selma Nuran Admin
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Joi Sept 23, 2010 6:14 pm
NASR SURESI (Surat An-Nasr-Sura Biruintei)
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahıym Izaa geaaaae nasrullaahi vel fethu* Ve raeytennase yedhu-luune fii diynillaahi efuaagea* Fesebbih bihamdi rabbike vestagfirh innehuu kâane teuvaba.
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Când vine biruinta lui Allah şi cucerirea şi-i vezi pe oameni intrând în religia lui Allah în cete, Atunci slåveşte- L cu laudå pe Allah-ul tåu şi roagå-L pe El de iertare, Fiindcå El este Iertåtor cu cel care se cåieşte!
Selma Nuran Admin
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Vin Sept 24, 2010 7:46 am
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor “Så piarå mâinile lui Abu Lahab şi så piarå şi el! Averea lui så nu-i fie de nici un folos şi nici ce a agonisit! Va arde în focul cu flåcåri Împreunå cu muierea lui, aducåtoarea de vreascuri Care va avea la gâtul ei o funie de fire (de palmier).”
Selma Nuran Admin
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı Lun Sept 27, 2010 6:23 am
IHLAS SURESI (Surat Al Ihlas-Sura Devotiunii)
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahiym Kul huuvallaahu ehad* Ellaahus samed* Lem yelid ve lem yuuled* Velem yekullehuu kufuven ehad*
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Spune: El este UNUL! El este etern, absolut. El nu zåmisleşte fli nu este nåscut. Şi El nu are pe nimeni egal!
FELAK SURESI (Surat Al-Falaq-Sura )
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rah›ym Kul euuzu birabbil felak* Min şerri maa halak* Ve min şerri gaasikin izaa vekab* Ve min şerrin neffaasaati fil’ukad* Ve min şerri haasidin izaa hased.
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Spune Eu caut adåpost la Ståpânul revårsatului zorilor. Impotriva råului (venind) de la ceea ce El a creat. Şi împotriva råului întunericului care se aşterne şi împotriva vråjitoarelor care suflå în noduri şi împotriva råului pizmuitorului, când pizmuieşte.
NAS SURESI (Surat An-Nas-Sura Oamenilor)
Bismillaahi’r-Rahmaani’r-Rahiym Kul euuzu birabbinnaas* Melikinnaas* Ilaahinnaas* Min şerril vesuaasil hannaas* Ellezii yuvesfisu fii suduurinnaas* Minel ginneti vennaas*
Sensul este: In numele lui Allah, Cel Milostiv, Induråtor Spune Eu caut adåpost la Allah-ul oamenilor, Ståpânul oamenilor, Iubit-ul oamenilor, Împotriva råului ademenitorului fugar Care şopteşte în piepturile oamenilor, Împotriva şoaptelor djinilor şi oamenilor.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı
Capitole şi versete din Kuran care se recita in tımpul rugacıunıı