Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :) |
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!! Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi
Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma
Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
|
Ultimele subiecte | » O porunca importanta: RugaciuneaSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:Sam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde» citatul zilei!Lun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San» İnforatii despre haj si umre!!!Joi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)Joi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna» NOAPTEA DE BERAATSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran» Bucataria turceasca! si nu numai!Mier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran» Rochii de mireasaLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San» Modele de a purta hijabulLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San» Calendar islamic 2014Joi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran» Falafel Chiftele de nautJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran» Legile forumului!!!!!!!!!!Joi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran» Postul(oruci). Tipurile de postLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran» Ce simțim atunci când murim? Mier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran» Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si MevlanaMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde» femeia musulmana modernaLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?Vin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.Sam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator » Numerele in ArabaSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator » FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea) Lun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde |
Cine este conectat? | În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm
|
|
| Comportamentul şi caracterul frumos | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Selma Nuran Admin
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
| Subiect: Comportamentul şi caracterul frumos Lun Sept 20, 2010 5:45 am | |
|
COMPORTAMENTUL SI CARACTERUL FRUMOS
18. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că profetul Muhammed (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah nu priveste la corpul vostru si nici la înfătisarea voastră, ci priveste la inimile si faptele voastre.” Relatat de Muslim.
19. Yiad (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Himar, a relatat că profetul Muhammed (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah mi-a revelat să vă arătati modestia, astfel încât să nu se fălească unii în fata altora si nici să nu îsi facă rău unii altora.” Relatat de Muslim.
20. Abdullah ibn ’Amr, fiul lui Aas (Allah să fie multumit de el!), a relatat că Profetul lui Allah (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) nu a vorbit niciodată indecent si nici nu i-a ascultat pe cei care aveau un limbaj indecent. Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) spunea: „Cu sigurantă cei mai buni dintre voi sunt aceia care au cel mai bun comportament.” Relatat de Bukhari si Muslim.
21. Abu Musa (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă vreunul dintre voi cere de trei ori permisiunea de a intra si nu i se permite, să se întoarcă.” Relatat de Bukhari si Muslim.
22. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Feriti-vă de invidie, căci invidia mănâncă faptele bune asa cum mănâncă focul surcelele!” Relatat de Abu Daud.
23. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Feriti-vă de suspiciune, căci suspiciunea este cea mai mare minciună. Nu vă cercetati unii pe ceilalti, nu vă spionatŃi, nu vă invidiati, nu vă desconsiderati si nu vă întoarceti spatele unii altora si fiti robii lui Allah − frati!” Relatat de Bukhari si Muslim.
24. Anas (Allah să fie multumit de el!) a relatat că profetul Muhammed (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Usurati si nu îngreunati, vestiti si nu respingeti!” Relatat de Bukhari si Muslim.
25. Muawiya (Allah să fie multumit de el!) a relatat că profetul Muhammed (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă cercetezi viata personală a oamenilor îi vei conduce la stricăciune.” Nivelele credinŃei – Bayhaqi
26. Abu Aiyub Al-Ansari (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu i se permite unui om să îsi ignore fratele (musulman) mai mult de trei nopti. Acestia, când se întâlnesc, îsi întorc spatele unul celuilalt, dar cel mai bun dintre ei este cel care salută primul.” Relatat de Bukhari si Muslim.
27. Ibn Abbas (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) i-a spus lui Asajji Abdilkis: „Tu ai două caracteristici pe care le iubeste Allah: blândetea si toleranta.” Relatat de Muslim.
28. ‛Aisah (Allah să fie multumit de ea!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah iubeste bunăvointa în toate lucrurile.” Relatat de Bukhari si Muslim.
29. ‛Aisah (Allah să fie multumit de ea!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah este milos si iubeste mila; dă răsplată pentru milă, dar nu dă pentru violentă.” Relatat de Muslim.
30. ‛Aisah (Allah să fie multumit de ea!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Un lucru care este făcut cu blândete este înfrumusetat, iar un lucru care este făcut fără blândete este urâtit.” Relatat de Muslim.
31. Annawas (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Samaan, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Virtutea este un comportament frumos, iar păcatul este ceea ai pe suflet si urăsti să fie stiut de oameni.” Relatat de Muslim.
32. Abdullah ibn ’Amr (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Aaas, a relatat că un om l-a întrebat pe Profet (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!): „Care atitudine este mai bună în Islam?” Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a răspuns: „Să dai de mâncare si să îl saluti atât pe cel pe care îl cunosti, cât si pe cel pe care nu îl cunosti.” Relatat de Bukhari si Muslim.
33. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Pomana nu micsorează averea. Allah nu îi dă în schimb celui care iartă decât măretie si nu îsi arată vreunul dintre voi modestia fără ca Allah să nu îl ridice în rang.” Relatat de Muslim.
34. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Călăretul îl salută pe drumet si drumetul îl salută pe cel care sade si grupul mic salută grupul mare.” Relatat de Bukhari si Muslim. Iar în varianta lui Bukhari: „Cel tânăr îl salută pe cel bătrân.”
35. Abu Umamah Sudazi (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Ajlan Al-Bahili, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cel mai apropiat om de Allah este cel care salută primul.” Relatat de Abu Daud. Iar Tirmidhi a relatat de la Abu Umamah (Allah să fie multumit de el!): „Cineva a spus: «O, Trimis al lui Allah, cine trebuie să salute primul atunci când două persoane se întâlnesc?» El a răspuns: «Cel care doreste să fie mai apropiat de Allah Preaînaltul.»” Relatat de Tirmidhi.
36. ‛Aisah (Allah să fie multumit de ea!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu îi blestemati pe morti, căci ei au primit ceea ce au meritat.” Relatat de Bukhari.
37. Bahz (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Hakum, a relatat de la tatăl său, care a relatat de la bunicul său, că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Vai de cel care atunci când le vorbeste oamenilor minte pentru a îi amuza! Vai de el, vai de el!” Relatat de Ahmed.
38. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Stiti care este cel care a ajuns la ruină?” Ei au răspuns: „Da. Cel care a ajuns la ruină este cel care a rămas fără bani si fără bunuri.” Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Acela din comunitatea mea care a ajuns la ruină este acela care va veni în Ziua Judecătii cu rugăciunea, postul si dania, însă l-a înjurat pe acesta, l-a calomniat pe acesta, a mâncat din averea acestuia, a vărsat sângele acestuia, l-a lovit pe acesta. Asadar îi dă acestuia din faptele lui bune si acestuia din faptele lui bune si, dacă nu mai are fapte bune, înainte de a-si ispăsi păcatele, se va lua din păcatele lor si vor fi ele deasupra lui si după aceea va fi el aruncat în Foc.” Relatat de Muslim si Tirmidhi.
39. Abu Al-Abbas Sahl ibn Sadin Asaidyi (Allah să fie mulŃumit de el!) a spus: „După ce un om a trecut pe la Profet, acesta i-a spus unuia dintre cei prezenti: «Ce părere ai despre acesta?» El a răspuns: «Unul dintre cei mai înstăriti oameni. Jur pe Allah că dacă acesta cere de sotie fata cuiva i se va da, iar atunci când va face o mijlocire i se va accepta.» Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a tăcut. Apoi a trecut un alt om si Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a întrebat: «Ce părere ai de acesta?» El a răspuns: «O, Profet al lui Allah, acesta este unul dintre nevoiasii musulmani; dacă cere fata cuiva nu i se va da si atunci când va face o mijlocire nu îi va fi acceptată, iar dacă spune ceva nu i se va da ascultare.» Profetul Muhammed (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: «Acesta este mai bun decât o lume plină de oameni precum cel dintâi.»” Relatat de Bukhari si Muslim.
40. Jarir (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Abdullah, a relatat că profetul Muhammed (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah nu este Îndurător cu cel care nu este îndurător cu oamenii.” Relatat de Bukhari si Muslim.
41. Jarir (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Abdullah, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cine nu are parte de milă nu are parte de tot binele.” Relatat de Muslim.
42. Abdullah (Allah să fie mulŃumit de el!), fiul lui Masud, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Să vă spun despre cel căruia Focul îi este interzis sau despre cel pe care Focul nu îl va atinge? Este interzis pentru cel care este apropiat de oameni, linistit, milos si cu inima largă.” Relatat de Muslim.
43. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cine vizitează un bolnav sau vizitează un om pentru Allah este chemat si i se spune: «Tu esti dintre cei buni, actiunea ta este binecuvântată si ai căpătat o casă în Paradis.»” Relatat de Tirmidhi.
44. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Omul adoptă modul de viată al prietenului său, asadar să fie atent fiecare dintre voi cu cine se împrieteneste.” Relatat de Ahmed.
45. Abdullah (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Masud, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu intră în Paradis cine are în inimă fie si un grăunte de fală.” Atunci unul a întrebat: „Si dacă omului îi place să aibă hainele si încăltările frumoase?” Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a răspuns: „Allah este Bun si Lui Îi place ceea ce este bun. Aroganta anulează dreptatea si te face să îi consideri pe altii mai prejos decât tine.” Relatat de Muslim.
46. Ibn Abbas (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu este dintre noi cine nu este îndurător cu cei mici si nu îi respectă pe cei în vârstă.” Relatat de Tirmidhi.
47. Abdullah (Allah să fie multumit de el!), fiul lui ’Amr, fiul lui Aas, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Musulmanul este cel care nu le aduce vreun rău celorlalti musulmani prin vorbe si fapte. Iar emigrantul este cel care a lăsat ceea ce a interzis Allah.” Relatat de Bukhari si Muslim.
48. Abu Qatadata Al-Hahisi (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Ribzi, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Când împlinesc rugăciunea, îmi doresc să o prelungesc, însă nu fac acest lucru când aud plânsetul de copil, ci grăbesc rugăciunea ca nu cumva să îngreunez situatia mamei lui.” Relatat de Bukhari.
49. Yiad (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Himar, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dintre locuitorii Paradisului este acela care este îndurător si are o inimă blândă fată de fiecare rudă si fată de fiecare musulman.” Relatat de Muslim.
50. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Musulmanul are sase obligatii fată de un alt musulman: să îl viziteze atunci când se îmbolnăveste, să ia parte la înmormântarea lui, să îi accepte invitatia, să îl salute atunci când îl întâlneste, să îi ureze atunci când strănută si să vorbească frumos despre el atât când este prezent, cât si atunci când este absent.” Relatat de Bukhari si Muslim.
51. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu veti intra în Paradis până ce nu veti crede si nu veti crede până ce nu vă veti iubi. Să nu vă îndrum către un lucru prin care, atunci când îl faceti, să vă iubiti? Răspânditi salutul între voi!” Relatat de Muslim.
52. Abu Awana (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cine se scoală din locul lui, iar apoi vrea să se întoarcă de unde s-a ridicat este îndreptătit să facă astfel.” Relatat de Muslim.
53. `Umar (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Să nu îl facă vreunul pe altul să se scoale si apoi să se aseze în locul lui! Însă atunci când se alătură cineva la o adunare, faceti loc!” Relatat de Muslim.
54. Abdullah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Atunci când sunteti trei să nu vorbească în soaptă doi dintre ei, fără al treilea, căci acest lucru îl va întrista.” Relatat de Muslim.
55. Abu Darda (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Să vă spun despre fapta care are o răsplată mai mare decât răsplata postului, a daniei si a rugăciunii?” Am răspuns: „BineînŃeles.” El (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a zis: „Păstrarea relatiilor dintre voi, căci întreruperea relatiilor dintre voi este distrugătoare.” Relatat de Abu Daud.
56. Abu Masud (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Fiti sinceri, căci sinceritatea conduce la cele bune, iar cele bune conduc la Paradis! Cel care este sincer si caută să fie întotdeauna sincer este scris la Allah ca fiind sincer. Feriti-vă de minciună, căci minciuna conduce către cele rele, iar cele rele conduc către Foc! Cel care minte si caută întotdeauna să mintă va fi scris la Allah ca fiind mincinos.” Relatat de Bukhari si Muslim.
57. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Faptele care îi vor aduce pe cei mai multi în Rai sunt: taqwa (frica de Allah) si comportamentul frumos.” Relatat de Tirmidhi.
58. Abu Karimah (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Mead Zakariba, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă un om îsi iubeste fratele în Islam, să îi spună acest lucru.” Relatat de Abu Daud si Tirmidhi.
59. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă vreunul dintre voi este invitat, să răspundă invitatiei; dacă posteste, să se roage pentru gazdă, iar dacă nu posteste, să servească.” Relatat de Muslim.
60. Abu Sayid Al-Khudri (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Feriti-vă de statul în locurile publice!” Ceilalti au spus: „Profetule, nu avem de ales.” El (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Dacă insistati să vorbiti pe drumuri, aplicati regulile locurilor publice.” Au întrebat: „Care sunt aceste reguli?” El (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Plecarea privirii, înlăturarea obstacolelor, răspunderea la salut si poruncirea binelui si oprirea răului.” Relatat de Bukhari si Muslim.
61. Abdullah ibn ’Amr (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „De cei care sunt îndurători cu oamenii Allah se îndură (de ei). Fiti îndurători cu cei de pe pământ, ca să se îndure de voi Cel Care este în Ceruri!” Relatat de Abu Daud.
62. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Allah Preaînaltul va spune în Ziua Judecătii: «Unde sunt cei care s-au iubit pentru Mine? Îi voi umbri în umbra Mea în Ziua în care nu există o altă umbră.»” Relatat de Muslim.
63. Jabir (Allah să fie multumit de el!) a relatat: „M-am dus la Profet pentru a-l consulta în legătură cu o datorie a tatălui meu. Am bătut la usă si el a spus: «Cine este?» Am răspuns: «Eu.» A spus: «Eu, eu...», ca si când i-ar fi displăcut acest lucru.” Relatat de Bukhari.
64. Abu Muhammed Al-Hasan (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Ali, fiul lui Abu Talib, a relatat: „Am memorat de la Profet (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) următoarele: «Lasă ceea ce nu te priveste si ocupă-te de ceea ce te priveste, căci adevărul este liniste sufletească, iar minciuna este neliniste!»” Relatat de Tirmidhi.
65. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Semnele ipocriziei sunt trei: «Când vorbeste, minte; când promite, îsi încalcă promisiunea si când i se cere să păstreze un secret, nu face aceasta.»” Relatat de Bukhari si Muslim.
66. Abdullah (Allah să fie multumit de el!), fiul lui ’Amr, fiul lui Aas, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cine întruneste patru însusiri este clar ipocrit. Iar cine întruneste numai una dintre ele are o însusire de ipocrit până ce o va lăsa. Acesta, dacă i se cere să păstreze un secret, nu face astfel; când vorbeste, minte; când promite, îsi încalcă promisiunea si când dusmăneste, întrece măsura.” Relatat de Bukhari si Muslim.
67. Abu Sayid Al-Khudri (Allah să fie multumit de el!) a relatat: „L-am auzit pe Profet (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) spunând: «Cel care vede un rău să îl îndrepte cu mâna lui, iar dacă nu poate, să facă aceasta cu vorba sa, iar dacă nu poate, să facă aceasta cu inima lui, iar aceasta este cea mai slabă credintă.»” Relatat de Muslim.
68. Abu Masud Uqbata (Allah să fie multumit de el!), fiul lui ’Amr Al-Ansari Al-Badri, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Cel care îndrumă către un bine primeste răsplată precum a celui care îl face.” Relatat de Muslim.
69. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu este puternic cel care se luptă, ci cel care se stăpâneste la supărare.” Relatat de Bukhari si Muslim.
70. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că un bărbat i-a spus Profetului (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!): „Sfătuieste-mă!” Profetul i-a răspuns: „Nu te înfuria!” Omul a repetat în continuu aceeasi întrebare si Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) i-a spus: „Nu te înfuria!” Relatat de Bukhari.
71. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a întrebat: „Stiti ce este bârfa?” Ei au răspuns: „Allah si Profetul Său stiu mai bine.” El (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Să pomenesti ceea ce îi displace fratelui tău.” Atunci ei au întrebat: „Si dacă ceea ce spun este adevărat?” Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a răspuns: „Dacă ceea ce spui este adevărat, l-ai bârfit, iar dacă ceea ce spui nu este adevărat, l-ai calomniat.” Relatat de Muslim.
72. Fiul lui 'Umar (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a dat de un bărbat care îsi sfătuia fratele în ceea ce priveste modestia (îi spunea să nu fie atât de modest) si i-a spus: „Lasă-l, căci rusinea face parte din credintă!” Relatat de Bukhari si Muslim.
73. Abu Hamyata Anas (Allah să fie multumit de el!), fiul lui Malik, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu ajunge să aibă credinta completă cel care nu îi doreste fratelui său ceea ce îsi doreste lui însusi.” Relatat de Bukhari si Muslim.
74. Fiul lui `Umar (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Musulmanul este fratele musulmanului; nu îl nedreptăteste si nu îl vinde. Iar celui care va împlini necesitătile fratelui său Allah îi va împlini necesitătile. Iar pe cel care îl scapă pe un musulman de o nenorocire Allah îl va scăpa pe el de una dintre nenorocirile Zilei de Apoi. Iar cine acoperă lipsurile unui musulman, Allah îi va acoperi si lui lipsurile.” Relatat de Bukhari si Muslim.
75. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Nu fiti invidiosi si nu vă urâti unii pe altii, nu vă întoarceti spatele unii celorlalti si să nu măriti preturile între voi! Fiii robii lui Allah − frati! Musulmanul este fratele musulmanului; nu îl nedreptăteste, nu îl face de rusine, nu îl minte si nu îl dispretuieste. Taqwa este chiar aici si a arătat către pieptul său de trei ori. Este suficient de rău ca un om să îsi dispretuiască fratele musulman. Sângele, averea si onoarea unui musulman sunt inviolabile.” Relatat de Muslim.
76. Abu Hurairah (Allah să fie multumit de el!) a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Face parte din comportamentul musulmanului abandonarea a ceea ce nu îl priveste.” Relatat de Tirmidhi.
77. Abu Masud Uqbeta (Allah să fie multumit de el!), fiul lui ’Amr Al-Ansari Al-Badri, a relatat că Profetul (Pacea si binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: „Una dintre legile care au apartinut revelatiilor de dinainte si care sunt valabile si pentru noi: «Dacă nu îti e rusine, fă ce voiesti!»” Relatat de Bukhari.
| |
| | | | Comportamentul şi caracterul frumos | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|