Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :) |
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!! Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi
Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma
Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
|
Ultimele subiecte | » O porunca importanta: RugaciuneaSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:Sam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde» citatul zilei!Lun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San» İnforatii despre haj si umre!!!Joi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)Joi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna» NOAPTEA DE BERAATSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran» Bucataria turceasca! si nu numai!Mier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran» Rochii de mireasaLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San» Modele de a purta hijabulLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San» Calendar islamic 2014Joi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran» Falafel Chiftele de nautJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran» Legile forumului!!!!!!!!!!Joi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran» Postul(oruci). Tipurile de postLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran» Ce simțim atunci când murim? Mier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran» Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si MevlanaMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde» femeia musulmana modernaLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?Vin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.Sam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator » Numerele in ArabaSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator » FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea) Lun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde |
Cine este conectat? | În total sunt 4 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 4 Vizitatori
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm
|
|
| AUTENTICITATEA CORANULUI | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Selma Nuran Admin
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
| Subiect: AUTENTICITATEA CORANULUI Vin Ian 14, 2011 10:12 am | |
|
Înainte de a ajunge la esenţa subiectului, exită o chestiune foarte importantă care trebuie luată în considerare: autenticitatea textului coranic. Se ştie că textul Coranului era deopotrivă recitat din memorie, atât timp cât a durat revelaţia, de către Profet şi de credincioşii care erau în jurul lui, şi scris de către scribii numiţi dintre însoţitorii săi. Acest proces a durat aproximativ 23 de ani, timp în care erau făcute o sumedenie de copii neoficiale. O copie oficială [a întregului Coran] a fost făcută în decursul primului an de la moartea Profetului, la instrucţiunile lui Abu Bakr. Aici trebuie să comentăm o chestiune de o importanţă majoră. Prezentul text al Coranului a profitat în pregătirea originalului de autenticitatea verificată încrucişat atât de textul recitat din memorie, cât şi de textul scris neoficial. Textul memorat a fost de o importanţă majoră într-un timp în care nu toată lumea putea citi şi scrie, dar toată lumea putea memora. Pe deasupra, nevoia unui document era inclusă chiar în textul Coranului. Primele cinci versete ale capitolului "al-'Alaq", care se întâmplă că reprezintă prima revelaţie făcută Profetului, exprimă aceasta destul de clar:
Citeşte! În numele Domnului tău care a creat, Care l-a creat pe om din sânge închegat! Citeşte! Domnul tău este cel mai Nobil, Este Cel care l-a învăţat cu calemul, L-a învăţat pe om ceea ce nu a ştiut! Coran, 96:1-5
Acestea sunt cu siguranţă cuvinte în "lauda condeiului, ca mijloc al cunoaşterii umane", ca să folosim expresia Profesorului Hamidullah. Apoi a venit califatul lui 'Uthman (care a durat din al 12-lea an până la al 24-lea an după moartea lui Muhammed - Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra lui!). În decursul primilor 2 ani ai conducerii califului 'Uthman, au fost reproduse 7 copii oficiale din textul oficial, şi au fost distribuite pe o zonă largă a lumii care intrase sub stăpânirea islamică. Toate copiile neoficiale care existau la vremea aceea au fost distruse şi toate copiile viitoare aveau să fie făcute după cele 7 copii oficiale. În cartea mea, "Biblia, Coranul şi Ştiinţa", am citat pasaje din Coranul care vine din perioada anterioară Hijrei (emigrarea Profetului de la Mekka la Medina din anul 622) şi care se referă la scrierea Coranului înainte de plecarea Profetului din Mekka. Pe lângă acestea, erau multe dovezi pentru transcrierea imediată a revelaţiei coranice. Profesorul Jacques Berque îmi spusese mie despre marea importanţă pe care el o acordă acestui lucru, în comparaţie cu lunga pauză care separă scrierea revelaţiei iudeo-creştină de faptele şi evenimentele pe care le relatează. Să nu uităm că astăzi avem de asemenea şi noi un număr de manuscrise ale primei versiuni scrise ale Coranului care erau dintr-o perioadă foarte apropiată timpului revelării. De asemenea, trebuie să subliniez un alt fapt de o mare importanţă. Trebuie să examinăm enunţuri din Coran care astăzi apar pur şi simplu pentru a indica adevărul ştiinţific, dar din care oamenii în timpurile vechi erau capabili să înţeleagă numai înţelesul aparent. În unele cazuri, aceste enunţuri erau total de neînţeles. Este imposibil de imaginat că dacă existau orice modificări de texte, aceste pasaje neclare se împrăştiau pe tot cuprinsul textului din Coran şi puteau toate să evite manipularea umană. Cea mai mică modificare aspura textului ar fi distrus în mod automat remarcabila coerenţă care este caracteristică lor. Schimbarea în orice text ne-ar împiedica de la dovedirea conformităţii lor totale cu ştiinţa modernă. Prezenţa acestor enunţuri răspândeşte pe tot aspectul Coranului (pentru observatorul imparţial) o marcă evidentă a autenticităţii lui. Coranul este o revelaţie făcută cunoscută oamenilor în decursul a 23 de ani. A întors două perioade de aproape aceeaşi mărime pe fiecare parte a Hijrei. Dată fiind aceasta, era normal ca reflectările care aveau caracter ştiinţific să fie răspândite pe tot cuprinsul Cărţii. Într-un studiu ca şi cel făcut de noi, a trebuit să regrupăm versetele conform subiectului materie, adunîndu-le capitol cu capitol. Cum ar trebui să fie ele clasificate? N-aş putea găsi nici un fel de indicaţii în Coran sugerînd vreo clasificare mai specială, aşa că am decis să le prezint conform eului meu personal. Mie mi s-ar părea că primul subiect cu care ar trebui să ne ocupăm este Facerea. Aici putem compara versetele care se referă la acest subiect cu ideile generale predominante astăzi asupra formării Universului. În continuare, am categorisit versetele sub următoarele titluri generale: Astronomie, Pământul, Împărăţia animalelor şi Împărăţia plantelor, Oameni, şi Reproducerea umană îndeosebi. Pe deasupra, m-am gândit că este de folos o comparaţie făcută între naraţiunea coranică şi cea biblică pe aceleaşi teme din punctul de vedere al cunoaşterii moderne. Aceasta a fost făcută în părţile Creaţia, Potopul şi Exodul. Motivul pentru care aceste teme au fost alese este acela că, cunoştinţele căpătate astăzi pot fi folosite în interpretarea textelor.
sursa: CORANUL ŞI ŞTIINŢA MODERNĂ De dr. Maurice Bucaille | |
| | | | AUTENTICITATEA CORANULUI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|