Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :) |
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!! Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi
Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı
Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma
Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
|
Ultimele subiecte | » O porunca importanta: RugaciuneaSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:Sam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde» citatul zilei!Lun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San» İnforatii despre haj si umre!!!Joi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)Joi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna» NOAPTEA DE BERAATSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran» Bucataria turceasca! si nu numai!Mier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran» Rochii de mireasaLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San» Modele de a purta hijabulLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San» Calendar islamic 2014Joi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran» Falafel Chiftele de nautJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran» Legile forumului!!!!!!!!!!Joi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran» Postul(oruci). Tipurile de postLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran» Ce simțim atunci când murim? Mier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran» Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si MevlanaMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde» femeia musulmana modernaLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?Vin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.Sam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator » Numerele in ArabaSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator » FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea) Lun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde |
Cine este conectat? | În total sunt 1 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 1 Vizitator :: 1 Motor de căutare
Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm
|
|
| ruga de dimineatza şi seara | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Selma Nuran Admin
anul convertirii : 2010 Data nasterii : 18/01/1987 Varsta : 37 Data de inscriere : 29/08/2010 Localizare : CHİŞİNAU Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah Stare de spirit : elhamdullillah Mesaje : 908
| Subiect: ruga de dimineatza şi seara Joi Mar 24, 2011 5:03 am | |
|
De dimineaţa şi seara
S-a înserat şi toate au început seara în împǎrǎţia lui Allah. Şi mulţumire lui Allah nu este venerat nimeni pe drept altcineva decât Allah, Unicul cel fără de asociaţi, a lui este împarǎţia şi mulţumirea şi El este în stare de toate, Doamne Î-ţi cer binele care este în aceastǎ noapte, şi binele de după ea, şi mǎ adǎpostesc la Tine de rǎul acestei nopţi, rǎul de după ea, Doamne mǎ adǎpostesc la Tine de lene şi de senilitate, Doamne mǎ adǎpostesc la Tine de pedeapsa din foc şi pedeapsa din mormânt. ”Emseina we emsal Mulku lillah wel hamdu lillah, la ilahe illa Allah, wahdehu la şeriike lehu, lehul mulku we lehul hamdu we huwe ‘ala kulli şeyin qadiir, rabii eseluke khaire ma fii hazil leyleti we khaire ma b’adeha, we a’uzu bike min şerri hazihil leyleti we şerri ma b’adeh, rabbi e’uzu bike minel keseli we suu’ el kiberi, Rabbi e’uzu bike min’azabin fîn nari we azabin fil qabr”. Acelaşi lucru spune şi de dimineaţa însǎ :Am ajuns la dimineaţǎ şi toate au început dimineaţa în împaraţia lui Allah . ”Asbahna we asbehal mulku lillah” 76. O Allah cu Tine s-a fǎcut dimineaţǎ şi cu Tine s-a înserat şi cu Tine am
înviat şi întru Tine murim iar la Tine este reînvierea. ”Allahumme bike asbahna we bike emseina, we bike nahya we bike nemuut we ileyken nusuur” â O Allah tu eşti Domnul O, Tu m-ai creat iar eu sunt robul tǎu iar eu sunt asupra fǎgǎduirii mele şi angajamentului meu cât îmi stǎ în putinţǎ şi mǎ adǎpostesc la Tine de rǎul care l-am facut recunosc beneficiul tǎu asupra mea şi recunosc pǎcatul meu, deci iartǎ-mǎ cǎci întradevǎr nu iarta pacatele altcineva în afară de Tine . ”Allahumme Ente Rabbii la ilahe illaEnte khalaqtenii we ene ‘abduke we ene ‘ala ahdike we weda’tike mesteta’tu, a’uzu bike min şerri ma sana’tu, ebuu leke bini’metike ‘aleyye we ebuu bizenbii faghfir lii fe innehula yaghfiruz zunuube illa Ente” O Allah, întradevǎr am ajuns aceastǎ dimineaţǎ sǎ te declar(sǎ fiu martor) şi pe cei ce carǎ tronul Tau şi pe îngerii Tǎi, şi toatǎ creaţia ta, nu este venerat nimeni pe drept altcineva în afară de Tine, Unicul fǎrǎ de parteneri şi cǎ Muhammed este Robul şi Trimisul Tǎu.(de patru ori de dimineaţa şi seara). ”Allahumme inni asbahtu eshibude eshidu hamlete ‘arsike, we melaiketek, we gemii’a khalqike enneke Ente Allahu la ilahe illa Ente wahdeke la seriike lek, we enne Muhammeden ‘abduke we resuuluk” O Allah, ce beneficii m-au ajuns sau asupra vreunei din Creaţia Ta, de la Tine sunt, singurul, cel fără de parteneri, deci Ţie-ţi sunt toate mulţumirile(cine spune aceasta frazǎ de dimineaţǎ a adus toate mulţumirile acelei zile iar cine o spune seara aduce toate multumirile acelei nopţi). ”Allahumme ma asbeha bii min ni’metin ew bi ehadin min khalqik, fe minke wahdeke la seriike lek, felekel hamdu we lekes şukr” O Allah, acordǎ sǎnǎtatea corpului meu, O Allah acordǎ sănătatea auzului meu, O Allah acordǎ sǎnǎtatea, vǎzului meu, nu este venerat altcineva pe drept în afară de Tine. O Allah, mǎ refugiez la Tine de nedcredinţă şi de sǎrăcie şi mǎ adǎpostesc la Tine de pedeapsa din mormânt, nu este venerat altcineva pe drept în afară de Tine.(de trei ori) ”Allahumme ‘afinni fii bedenii, Allahumme ‘afinni fii sem’ii, Allahumme ‘afinni fii sem’ii, Allahumme ‘afinni fii besarii, la ilahe illa Ente, Allahumme inni a’uzu bike minel kufri, wel faqrii, we a’uzu bike mina’zabil qabr, la ilahe illa Ente “ Allah îmi este de ajuns pentru mine, nu este venerat altcineva pe drept în afară de EL, în el m-am încrediinţat şi El este Domnul Tronului Mǎreţ (de şapte ori, dimineaţa şi seara) “Hasbiy Allahu la ilahe illa huw ,a’leyhi tewkkeltu we huwe rabbul ‘arsil ‘aziim” Ma adǎpostesc cu cuvintele lui Allah de cele perfecte de rǎul care l-a creat (de trei ori )”A’uzu bikelimatillahi et taammati min şerri ma khalaq” O Allah Îţi cer iertarea şi bunǎstarea în aceasta lume şi în cea urmatoare, O Allah Îţi cer iertarea şi bunǎstarea în religia mea şi lucrurile lumeşti şi în familia mea şi în sǎnǎtatea mea. O Allah acoperǎ-mi ruşinile mele, şi fǎ-mi sigure(uşureazǎ-mi) lucrurile înspǎimântǎtoare. O Allah pǎzeşte-mǎ din faţa şi din spate şi din dreapta şi din stânga mea şi de deaspra mea şi mǎ adǎpostesc la Tine sa fiu înghiţit de pǎmânt.” ”Allahumme innii eseluke l a’few wel a’fiye fii diinni we dunyaye we ehlii we maalii, Allahummeştir awratii we aamin rew’atii, Allahummeh fiznii min beyne yedeye we min khalfii, we ‘an yemiinni we ‘an simalii, we min fewqii we ‘auzu bi ‘azamatike en ugtaale min tahtii “ O Allah cunoscǎtor al nevǎzutului şi a celui ce se vede, Creator al Cerului şi Pământului, Domnul tuturor lucrurilor şi Stǎpânitorul lor, declar cǎ, nu este venerat altcineva pe drept în afară de Tine, mǎ adǎpostesc la Tine de rǎul sufletului meu, şi de rǎul Şeitanului şi asocierea lui, sau sǎ greşesc asupra sufletului meu ori sa atrag rǎul asupra unui musulman .” ”Allahumme ‘Alimel gayibi wessehadeti fatires semawati wel ard, rabbe kulle şeyin we meliikehu, eshedu en la ilahe illa ‘euzu bike min şerri nefsii we şerris seytani we sirkihi, we en aqterife ilaa nefsii suuen ew egiurrrehu ilaa muslim” În numele lui Allah al cǎrui nume nu dǎuneaza numǎnui asupra nimic pe pǎmânt sau în ceruri şi EL este Cel Ce Aude pe toate şi Cel Ce le ştie pe toate .(de trei ori)”Bismillahillezii la yedhurru me’asmihi seyen fil erdi we la fis semai, we huwes Semi’ul ‘Aliim. Sunt bucuros cu Allah ca Domn, şi cu Islamul ca religie şi cu Muhammed ca Profet .(de trei ori). ”Radhiitu billahi rabba we bil Islami diina we bi Muhammedin Saallahu aleyhi we sellim nebiya” Slavǎ lui Allah şi laudǎ lui Allah după numǎrul creaţiei sale şi după mulţumirea sa şi după greutatea tronului Sǎu şi cât cernealǎ cuvintelor Sale .(de trei ori) ”Subhane Allahi we bihamdihi ‘adede khalqihi we rida nefsihi we midade kelimaatihi” Slavǎ lui Allah şi laudǎ Lui . (o sutǎ de ori)”SubhaneAllahi we bihamdihi” O Cel întotdeauna viu, O Cel de Sine stǎtǎtor cu milostivia ta caut ajutorul Tau, îmbunǎtǎţeşte-mi toate lucrurile mele şi nu lǎsa pentru mine nici o clipire . ”Ya Hayyu ya Qayyum birahmetike esteghiisu aslih liisenii kullehu we la tekilnii ilaa nefsii tarfete ‘ain” Nu este venerat pe drept altcineva pe drept decât Allah, singurul fără de asociaţie ale Lui sunt lauda şi a Lui este lauda şi este în stare de toate .(de o sutǎ de ori). ”La ilahe illa Allahu wahdehu la seriike leh, lehul mulku we lehul hamdu we huwe ‘alaa kulli şeyin qadiir”
Am ajuns la dimineaţǎ şi toate au început dimineaţa în împaraţia lui Allah Domnul Lumilor, O Allah Îţi cer binele zilei acesteia triumful şi victoria ei, lumina şi binecuvântarea ei şi îndrumarea ei, şi mǎ refugiez la Tine de rǎul din ea şi de rǎul de după ea .(şi de asemenea seara). ”Asbahna we asbehal Mulku lillahi rabbel ‘aalemiin, Allahume inni eseluke khaire hazel yeumi :fethahu we nasrehu we nuurehu we berekatuhu we hudahu, we a’uzu bike min şerri ma fiihi we seeri ma ba’deh” Trimisul lui Allah sallallahu aleyi we sellem a spus oricine spune de dimineaţǎ : nu este venerat altcineva pe drept în afară de Allah, singurul fără de asociaţie, ale Lui sunt lauda şi împaraţia şi El este în stare de toate.””La ilahe illa Allahu wahdehu la şeriike, lehul mulku we lehul hamdu we huwe ‘ala kulli şeyin qadiir “ Va fi rǎsplatit precum va fi slobozit zece dintre fii lui Ismail şi vor fi şterse zece dintre pǎcǎtele sale, şi va fi pǎzit de Şeitan pânǎ de searǎ. Deasemenea dacǎ o spune seara va fi pǎzit pânǎ dimineaţa. A venit dimineaţa şi noi suntem asupra fitra (calea lui Ibrahim) şi asupra cuvântului devotament credinţei Profetului Muhammed şi în comunitatea strǎbunicului nostru Ibrahim care a fost musulman, cu credinta dreaptǎ şi nu a fost dintre cei care il asociau pe Allah . ”Asbahna ’alaa fitreti Islam we ‘alaa kelimetel ikhlas we ‘alaa diini nebiina Muhammed we ‘alaa milleti ebiina Ibrahime haniifen muslimen we ma kane minel musrikiin” Adbullah ibn Hubaib a spus : Trimisul lui Allah mi-a spus : „recita” I-am rǎspuns : „O Trimis al lui Allah ce ar trebuie sa recit” a spus : „ recita Al Ikhlas , Al Falaq , An Nas , de dimineaţa şi seara şi Îţi vor fi de ajuns pentru toate”.,
| |
| | | | ruga de dimineatza şi seara | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|