Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova

pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :)

AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!!
Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
TREBUİE DE CİTİT
Cum tinem postul la Ramadan. İndicatii practice. POSTUL Şİ TİPURİLE DE POST Gusul abdest pe paşi ABDEST PE PAŞİ Cum facem namaz Separatoare pentru infrumusetarea mesajelor!
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» O porunca importanta: Rugaciunea
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde

» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde

» citatul zilei!
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeLun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San

» İnforatii despre haj si umre!!!
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeJoi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna

» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeJoi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna

» NOAPTEA DE BERAAT
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran

» Bucataria turceasca! si nu numai!
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeMier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran

» Rochii de mireasa
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San

» Modele de a purta hijabul
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San

» Calendar islamic 2014
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran

» Falafel Chiftele de naut
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran

» Legile forumului!!!!!!!!!!
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran

» Postul(oruci). Tipurile de post
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran

» Ce simțim atunci când murim?
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeMier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran

»  Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si Mevlana
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde

» femeia musulmana moderna
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran

» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeVin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran

» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator

» Numerele in Araba
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator

» FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea)
Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeLun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde

Top postatori
Selma Nuran (908)
Onorabilul statut al femeii in Islam Vote_lcapOnorabilul statut al femeii in Islam Voting_barOnorabilul statut al femeii in Islam Vote_rcap 
marianna (126)
Onorabilul statut al femeii in Islam Vote_lcapOnorabilul statut al femeii in Islam Voting_barOnorabilul statut al femeii in Islam Vote_rcap 
Ilynka (76)
~Noor İslam~ (61)
Sevde (36)
latifah (36)
umabudi(tatiana) (22)
Noora (19)
Elif (14)
um fagir-din harat (13)
METEO COUNTER
Сектор Чентру 
KUR'AN flash in araba RECİTARİ DİN KURAN in toate limbile Carti islamice prin poşta descarca carti islamice Menzil İLAHİİ Afla directia Kiblei in localitatea ta!!! Timpul de rugaciune in Chişinau Chişinau ezan saati
Cine este conectat?
În total sunt 5 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 5 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm

Onorabilul statut al femeii in Islam

In jos 
AutorMesaj
Vizitato
Vizitator

Onorabilul statut al femeii in Islam Empty
MesajSubiect: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeJoi Iun 02, 2011 11:57 pm

Onorabilul statut al femeii in Islam 612823
Onorabilul statut al femeii in Islam,
HIJABUL o lectura de Sheikh Salem Al Amry
Partea 1

As'salamu aleikom wa rahmatullah wa barakatuh

In Numele Lui Allah Cel Milostiv si Indurator,Toata Lauda I se cuvine Lui Allah, Il Preaslavim si Ii cerem ajutorul, Ii cerem sa ne indrume. La El cautam adapost de raul nostru si de faptele noastre rele. Cel pe care Allah Il indruma nimeni nu il poate rataci, si cel pe care Allah il rataceste nimeni nu il poate indruma.
Marturisesc ca nu este alta divinitate in afara de Allah, Singur fara nici un alt partener. Si marturisesc ca Mohammed (sallallahu aleihi wa sallam) este robul si Trimisul Sau.
Cel mai bun Cuvant este Cuvantul Lui Allah (Coranul), si cea mai buna calauzire este cea a Profetului (sallallahu aleihi wa sallam), si cele mai rele chestiuni sunt inovatiile, si fiecare inovatie este Bida'h, si fiecare Bida'h este ratacire si fiecare ratacire duce in Focul Iadului.

Dragi surori in Islam, subiectul pe care il vom discuta azi este HIJABUL
Cel care a impus Hijabul pentru voi, nu este altcineva decat Creatorul vostru.
Domnul vostru Cel pe care Il Adorati, Cel in care credeti. Deci sa porti Hijabul este un act de Adorare (IBADAH) al lui Allah pentru ca facand asta tu il asculti pe Creatorul tau, care ti-a poruncit sa il porti.

Nu este sotul tau cel care iti cere sa porti Hijabul, sau tatal tau, sau fratele tau, ci este Allah, Cel care te-a creat, si la El te vei intoarce si in Fata Lui vei sta si vei fi tinut responsabil pentru toate faptele tale.
Deci femeia poarta hijabul pentru ca este Ibadah (act de adorare) Creatorul ei i-a poruncit sa il poarte, si ea face asta ca sa Il multumeasca pe Allah ubhanu wa Ta'ala, si numai pe El.
Aceasta frumoasa religie, Islam, pe care Allah subhanu wa Ta'ala a ales-o pentru noi
si ar trebui mereu sa fim multumitori si recunoscatori pentru ca ne-a
facut musulmani. Aceasta religie El a ales-o pentru noi.
Si dragele mele surori, ceva ce Allah a ales pentru voi, tu il respingi???
El te-a creat, El stie ceea ce este cel mai bun pentru tine,ce e bun pentru tine.
Oricine care are bun simt si isi foloseste inteligenta, ar spune:

"Sigur, ceea ce Allah a ales pentru mine trebuie sa fie bun."

Allah (subhanu wa Ta'ala) spune in Coran:
"În ziua aceasta, am desãvârsit religia voastrã si am împlinit harul Meu asupra voastrã si am încuviintat Islamul ca religie pentru voi..."

Deci este ceva ce El (subhanu wa Ta'ala) a ales pentru noi, si El stie asta numai daca spuneti ca Allah nu stie, daca credeti ca Allah nu stie ca va veni un timp cand lucrurile se vor schimba, atunci nu e nevoie de hijab pentru ca Hijabul devine o piedica pentru tine si o astfel de gandire te poate scoate in afara Islamului, si te poate duce in Focul Mistuitor.

Dar daca vrei Paradisul, care este pregatit pentru cei dreptcredinciosi
atunci urmezi ceea ce Creatorul tau ti-a poruncit.
Aceasta religie este completa, perfecta, nu are lipsuri, un cod de viata
care ne guverneaza existenta cu reguli bine stabilite, etc.
De asemenea dragi surori, inainte sa incepem sa intram in topicul nostru
si sa vorbim despre Hijab, trebuie sa urmam pasii Profetului (sallallahu aleihi wa sallam), si
pasii Companionilor sai. Pentru ca Profetul (sallahu aleihi wa sallam) a spus: "Cele mai bune genaratii sunt,generatia mea, generatia dupa mine, generatia care le urmeaza si lor ."
Deci primele 3 generatii dupa Profet (sallallahu aleihi wa sallam) sunt cele mai bune generatii din omenire, in afara de generatiile celorlalti Profeti (pacea fie asupra lor).

Allah (subhanu wa Ta'ala) spune in Surah An-Nisa, si vreau ca fiecare sora sa memmoreze aceasta Ayah.

Cititi aceasta Ayah, memorati si intelegeti: "Însã pe acela care se împotriveste Trimisului, dupã ce i s-a arãtat lui calea cea dreaptã, si care urmeazã un alt drum decât cel al dreptcredinciosilor, îl vom pune Noi împreunã cu aceia cu care s-a aliat, si-l vom lãsa sã ardã în Gheena. Si ce rea menire [este aceasta]!"

INSHAALLAH VA URMA.... Onorabilul statut al femeii in Islam 4092763002
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeVin Iun 03, 2011 12:38 am

o lectura de Sheikh Salem Al Amry
Partea 2

Intrebarea pe care vreau sa va o adresez dragi surori este urmatoarea:
Allah (subhanu wa Ta'ala) spune "si urmeaza alta cale decat cea a dreptcredinciosilor..."

Cand Ayah aceasta a fost revelata acum 1400 de ani, cine sunt drepcredinciosii la care se refera? Ei sunt Sahabah (Companionii). Deci daca tu adopti un drum care este diferit de cel al Companionilor (radiallahu anhum)
tu vei suporta consecintele..."Va vom lasa pe calea pe care ati ales-o."

Deci daca vreti sa intelegi Islamul, trebuie sa intelegi asa cum a fost el inteles
de catre Profet (sallallahu aleihi wa sallam), de Companionii sai (radiallahu anhum) si de generatia de dupa ei. Nu putem intelege Islamul mai bine decat Abu Bakr, Umar, Uthman, Ali, Talha bin Az-Zubair. Cine are curajul sa spuna ca intelege Islamul mai bine de cat Abu Bakr?

Companionii care au invatat religia direct de la Profet (sallallahu aleihi wa sallam), care au auzit pe Profet (sallallahu aleihi wa sallam) zicand: "faceti asa si asa..." Companionii care au vazut miracolele Profetului (sallallahu aleihi wa sallam) petrecandu-se chiar sub ochii lor, ei au vazut astea.

Intr-o zi Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) a luat mana sa si spunea:"Sunhanallah, Sunbhanallah, Subhanallah."
Apoi mana lui Abu Bakr si acesta a inceput sa zica: "Sunhanallah, Sunbhanallah, Subhanallah." Si apoi mana lui Umar: "Sunhanallah, Sunbhanallah, Subhanallah." Acestia sunt Companionii!!!

Au invatat religia de la Profet (sallallahu aleihi wa sallam). Un companion nu se afla in situatia de a cerceta sa vada daca un Hadeeth e autentic sau nu, pentru ca el il auzea direct de la Profet (sallalahu aleihi wa sallam). Un Companion nu trebuia sa mearga la dictionar sa caute si sa verifice sa vada care este intelesul unui cuvant anume, pentru ca este limba lui materna.
Deci intelegerea corecta a religiei este aceea a Companionilor Profetului (sallallahu aleihi wa sallam).

Daca cineva in secolul XXI vrea sa inteleaga religia mai bine decat Sahabah, atunci trebuie sa consulte un psihiatru. Da trebuie sa intelegi acest lucru, atunci cand cineva vrea sa stie explicatia, intelesul unui Hadeeth, trebuie sa mearga si sa deschida multe carti pentru a putea intelege acel Hadeeth. Si cu toate astea tot spune ca poate intelege religia mai bine decat Sahabah (radiallahu anhum). Deci trebuie sa tinem asta in mintea noastra.

De asemenea dragi surori, cand Allah (subhanu wa Ta'ala) si Trimisul Sau (salallahu aleihi wa sallam) au hotarat ceva nimeni nu are de facut alta alegere decat sa spuna: "Am auzit si ne supunem."

Acesta este intelesul Inslamului. Musulman este acela care se supune Vointei Lui Allah (suhanu wa Ta'ala). Daca Allah (subhanu wa Ta'ala) spune: "Faci asta!" Atunci asta este, te supui.

Astazi auzi unele surori care spun: "Nu sunt convinsa despre Hijab."

MASHALLAH...Stii ce gandesti sau nu??? Cunosti implicatiile a ceea ce spui sau nu??? Asta inseamna ca spui "La Revedere Islamului" asta inseamna ca parasesti Islamul, asta inseamna ca ii spui Lui Allah "Nu imi pasa, nu sunt convinsa de ceea ce imi spui." Asta este intelesul cuvintelor tale. Si cu toate acestea spui: "Sunt musulmana." Nu stii despre ce vorbesti...

Daca esti slaba si nu iti porti Hijabul din pricina asta, atunci este altceva,
Allah sa te indrume si sa iti dea puterea sa il porti. Dar nu il lasa pe Sheytan sa se joace cu mintea ta si sa te duca in afara Islamului. Sau sa iti ataci surorile care poarta Hijabul sau poarta chiar si niqabul.

Nu o sa va vina a crede...la o dezbatere am vazut o sora purtand hijab si alaturi o alta "sora musulmana" care ii spune la ceea care isi purta hijabul: "Ma faci de rusine pentru ca te imbraci asa (cu hijab)."
Deci daca va vine a crede cea care era complet fara hijab ii spunea celeilalte ca o face de ras....

Acesta este timpul despre care Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) ne spus ca va veni. Atunci cand cei mai josnici dintre oameni vor vorbi despre chestiunile cu privire la Ummah musulmana.

Am mai vazut si alte cazuri in care asa zisele musulmane spun: "Islamul nu este asa...si nici asa..." Dar atunci cum este Islamul???

Dragi surori asta este religia!!!! Ascultati la ceea ce spune Allah (subhana wa t'ala) si invatati-va religia:"Însã, nu! [Jur] pe Domnul Tãu! Nu vor crede ei [cu adevãrat] pânã ce nu te vor lua pe tine ca judecãtor pentru cele care se iscã între ei si nu vor mai afla în sufletele lor temere fatã de ceea ce tu ai hotãrât si nu se vor supune cu desãvârsitã supunere [hotãrârii tale]."
[Surah An Nisa, ayah 65]

Allah (subhanu wa Ta'ala) mai spune de asemenea si in Surah Al-Ahzab ayah 36, vreau sa luati referintele si sa mergeti sa memorati aceste ayah:

"Nu se cuvine ca un dreptcredincios si nici o dreptcredincioasã sã mai aleagã, dacã Allah si Trimisul Sãu au hotãrât în privinta lor un lucru. Iar acela care se rãzvrãteste împotriva lui Allah si a Trimisului Sãu se aflã în rãtãcire învederatã."

Este CLAR, Allah (subhanu wa Ta'ala) a decis. Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) a spus: "Am auzit si ne supunem."

Sus In jos
Selma Nuran
Admin
Admin
Selma Nuran

anul convertirii anul convertirii : 2010
feminin Capricorn Tigru
Data nasterii Data nasterii : 18/01/1987
Varsta Varsta : 37
Data de inscriere Data de inscriere : 29/08/2010
Localizare Localizare : CHİŞİNAU
Ocupatie Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah
Stare de spirit Stare de spirit : elhamdullillah
Mesaje Mesaje : 908

MesajSubiect: Re: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeVin Iun 03, 2011 1:50 am

Maşallah ce articole actuale.... mai ales in zilele noatsre cit de greu e sai convingem pe cei care ne ataca.....
Asta e religia İSLAM, trebuie sa ne supunem, intradevar nimeni nu a inteles religia decit Profetul nostru Hz MUhammed sav şi companiei Hz Ebu BEKİR, HZ ALİ....... mai ales ca aceştia au luat veste ca locul lor in gennet e deja rezervat, inca cind erau in viata, şi cu toate astea au continuat sa se roage zile şi nopti la Allah, sa afca namazul... şinu aşa cum facem noi astazi, cautind hadisuri la orice pas sa vedem trebuie aşa sau nu........... ei se rugau pina se umflau picioarele.... cu toate ca ştiau ca vor merge in cennet.... putem noi oare sa spunem ca facem la fel sau ca respectam sufıcıent de bine İSlamul?? oricit de mult nu am face nu avem dreptul sa gindim macar ca e suficient atita! sa spunem ca nu mai fac mai mult ca ajunge şi asta, ca altii nu fac nici atita !
Allah hotaraşte , el ştie cel mai bine, noi trebuie sa ne rugam sa ne fie acceptate rugaciunile... sa nise ierte pacatele... daca ne pedepseste pe paminul asta pentru pacate a spunem elhamdullilllha ca in lumea cealalta ne va fi mai uşor!!
indemnul meu pentru toata lumea care are semne de intrebare, sau care cauta dovezi cind li se spune sa faca o rugaciune mai mult, sau sa se spele mai bine cind vine in fata lui Allah, sa aiba intentie de a respecta corect İSLAMUL, pentru ca intentia in İSLAM conteaza celmaimul.
DAca avem intentia se respectam cuvintul lui Allah, Allah ne va da ocazie şi suficienta minte ca sa intelegem cum e mai bine şi cum e corect sa respectam!!
Allah sa ne indrume spre calea cea corecta şi sa ne accepte rugaciunile inşallah

Onorabilul statut al femeii in Islam 503323 Onorabilul statut al femeii in Islam 503323 Onorabilul statut al femeii in Islam 503323 Onorabilul statut al femeii in Islam 503323

Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760 Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760 Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760 Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760 Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760 Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760 Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760 Onorabilul statut al femeii in Islam 2108629760
Sus In jos
http://musulmanmd.blogspot.com
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeSam Iun 04, 2011 5:52 am

Partea 3

Allah (subhanu wa Ta'ala) mai spune de asemenea si in Surah Al-Ahzab ayah 36, vreau sa luati referintele si sa mergeti sa memorati aceste ayah:

"Nu se cuvine ca un dreptcredincios si nici o dreptcredincioasã sã mai aleagã, dacã Allah si Trimisul Sãu au hotãrât în privinta lor un lucru. Iar acela care se rãzvrãteste împotriva lui Allah si a Trimisului Sãu se aflã în rãtãcire învederatã."

Este CLAR, Allah (subhanu wa Ta'ala) a decis. Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) a spus: "Am auzit si ne supunem."

DE CE???

Pentru ca Allah este Creatorul. El imi spune sa fac asta si eu spun: "Am auzit si ma supun." Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) imi spune asta.
Dragi surori cand cititi Hadeeth-urile Profetului (sallallahu aleihi wa sallam) imaginativa ca se afla in fata voastra, il veti asculta sau nu il veti asculta? Ce veti face??? Il VEI ASCULTA. Deci cand cititi Hadeethr-urile Profetului (sallallahu aleihi wa sallam) imaginativa ca esti in fata lui.

Deci nu este alta alegere pentru nimeni altcineva. Toate acestea fiind spuse, dragi surori trebuie mereu sa tineti treaz in mintea voastra ca orice Allah (subhanu wa Ta'ala) ne porunceste sa facem este pentru beneficiul nostru. Allah (subhanu wa Ta'ala) nu se afla in nevoie de noi, Wallahi, El nu se afla in nevoie de noi, ci noi suntem in nevoie de El (subhanu wa Ta'ala). Prin urmare tot ceea ce vine de la Allah este pentru noi si pentru binele nostru, noi suntem cei care avem nevoie de acest beneficiu si nu Allah.

Allah ti-a spus sa te rogi cele 5 rugaciuni zilnice, dar El nu are nevoie de rugaciunile noastre. Dar cine este cel care beneficiaza de pe urma acestor rugaciuni? Esti TU!!! Si vei intra in Paradis din aceasta cauza, si iti va da linistea si pacea de care ai nevoie in viata ta. Si iti va da puterea sa rezisti tentatiilor, deci tu esti cel care beneficiaza. De ce ar trebui sa postim? Allah nu are nevoie de Postul nostru, ci este pentru binele nostru.

Allah (subhanu wa Ta'ala) spune:

"O, voi cei care credeti, v-a fost statornicit vouã Postul [As-Siyam], asa cum le-a fost prescris si celor dinaintea voastrã - Poate cã veti fi cu fricã!" [Surah Al Baqarah, ayah 183]

Deci benficiul postului este acela sa devii cu teama de Allah, sa ai teama de El, si sa ai o viata pioasa si corecta. Asadar in mod similar, Hijabul pe care il porti aduce multe beneficii pentru tine, pentru ca Allah Atoatestiutior, cand ne spune sa facem ceva o face pentru binele nostru, si beneficiile pentru Hijab sunt nenumarate.Si vom mentiona doar cateva dintre ele.

1.Cand porti Hijabul in primul rand simti ca esti mult mai MODESTA, ACOPERITA, NU ESTI UN OBIECT SEXUAL, nu oricine se uita la tine si te priveste intr-un mod care te injoseste.
Islam respecta femeia. Femeia in Islam este ca o BIJUTERIE, o bucata de diamant, nimeni nu o poate atinge. Lucrurile valoroase mereu sunt protejate si pastrate. Mergeti la muzeu si veti vedea ca orice obiect valoros il privesti de la distanta, si este scris cu litere mari "NU ATINGETI". O femeie e mult mai valoroasa decat atat, in Islam. Nu este IEFTINA. Dar inamicii Islamului sau mai bine zis inamicii femeii, aflati cine sunt adevaratii vostri inamici, nu fiti NAIVE. Cel care iti spune: "WOoooW, esti superba, Woow." Stii ce vrea acel barbat... Si tu spui: "O, multumesc!" Te trage de picior...isi bate joc de tine...el este adevaratul inamic. Acel barbat el este adevartul DUSMAN. Nu cel care iti spune: "Sora acopera-te." Cel care iti spune sa te acoperi, acela te place, si te iubeste si vrea sa ajungi in Paradis. Si tu gandesti despre el ca este: "EXTREMIST!!!"

2.Cand iti porti Hijabul nu iti pasa de nimeni, nu te gandesti la nimeni. Vedeti problema din ziua de azi este ca femeile merg sa isi cumpere o rochie si in mintea ei se gandeste cum sa impresioneze pe altii. Asta este ce are ea in minte. Pentru ca i-au spalat creierul si au programat-o in asa fel.

3.Hijabul te protejeaza de "industria modei". Stiti toate revistele de moda, in fiecare anotimp o anumita rochie.

Moda sezonul asta este sa porti lung, in sezonul urmator este tinuta mini...si uite asa se tot joaca cu trupul tau, asta este ce fac ei femeilor in general. Industria Modei este orientata catre SEX.
Trebuie sa va treziti!!! Creatorul de moda se gandeste la care parte a corpului tau va trezi dorinta barbatului. Asa ca sezonul asta vei arata barbatului "o anumita parte" prin aceasta rochie.
Ma urmariti??? Este o chestiune foarte serioasa!!! Pentru ca vor sa faca bani!!! Si pacalesc femeile naive, si le spun: "Va vom face super star, fotomodele." Ai capacitate...foloseste-o!!! La ce se refera??? La a produce bani pe urma ta, sa te exploateze si sa iti exploateze naivitatea. Ma refer aici la femei in general, fie musulmane sau nemusulmane. Aflati deci cine va este DUSMANUL ADEVARAT.

INSHAALLAH VA URMA ....Onorabilul statut al femeii in Islam 4092763002
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeLun Iun 06, 2011 9:09 am

Partea 4

4.Hijabul este Barakah (binecuvantare) te protejeaza pe tine si pe sotul tau. Cand Islamul iti spune tie sa te acoperi, le spune si altor milioane de femei sa se acopere.

Sotul tau pleaca dimineata de acasa, si toate femeile sunt acoperite, nu este nici o problema, nici o amenintare, numai tu esti femeia din viata lui, pentru ca toate celelalte sunt acoperite. Dar in momentul in care iese din casa si vede toate femeile descoperite, unele mai frumoase ca tine, si vine inapoi acasa cu toate acele imagini de pe strada in fata lui, si uita de tine si in mintea lui apar fetele femeilor de pe strada si isi imagineaza, si te compara pe tine cu ele.

Am citit o data o intamplare redata intr-o revista,asta s-a intamplat in Kuwait. O femeie ii spunea prietenei sale, ca dimineata se trezeste ca si cum cineva ar fi turnat apa peste ea toata noaptea. Prietena ei o intreaba: "Dar ce faci seara inainte sa mergi la culcare?" Si ea zice: "Pai stau impreuna cu sotul meu si privim la televizor (nu este o musulmana practicanta). Si eu merg la culcare iar sotul meu mai ramane sa priveasca la tv." Asa ca prietena ei o sfatuieste sa se preafaca intr-o seara ca doarme si sa vada ce se intampla de fapt. Si femeia asa a facut si a aflat cum sotul ei se tot uita la tv si schimba canalele, tot felul de femei frumoase apareau pe ecran. Si el zicea: "Asta e femeie...si asta e tot femeie..."si a scuipat peste sotia lui in timp ce ea dormea. De asta cand se trezea dimineata era uda ca si cum cineva turnase apa peste ea. Din cauza ca el scuipa peste ea incontinuu.

De ce???
Sunt probleme...iar Allah (subahnu wa Ta'ala) Atoatestiutor, cand a zis sa pui Hijabul a facut asta ca sa te protejeze pe tine si pe sotul tau si protejeaza intreaga comunitate. Imaginati-va dragi surori, ca toate femeile sunt acoperite...ce frumoasa comunitate am avea...MINUNATA! Si asta era situatia in timpul Profetului (sallallahu alehi wa sallam). Un barbat vedea o femeie isi punea capul in pamant. O femeie vede un barbat isi pune capul in jos.

Wallahi imi aduc aminte cand eram copil si o femeie vedea un barbat, ea il ocolea sau se oprea pe loc pana ce el trecea. Astazi...trebuie sa fii foarte atent ca altfel te impinge. Allah sa ne ajute.

5.Hijabul tau, draga sora, este identitatea ta, ca si musulmana.

Surorile voastre din Franta trec acum printr-o perioada foarte dificila. Ar trebui sa le fiti alaturi, Franta...pamantul "DEMOCRATIEI" este acum impotriva Niqabului. Daca o sora care poarta niqab iese pe strada este atacata, asadar infrunta o situatie grea, delicata. Asa ca au nevoie ca surorile lor sa le fie aproape, macar in Dua'urile voastre sa le mentionati, si scrieti-le. Organizatiile ar trebui de asemenea sa le contacteze si sa le sprijine. Pentru ca ceea ce se intampla acolo se va intampla si in alte locuri...si astazi este Niqabul iar maine va fi Hijabul...este o chestiune de timp. Deci Hijabul este Identitatea ta!!! Cand te vad ca iti porti hijabul ma gandesc:

"O, trebuie sa fie musulmana." Asta este identitatea ta.

6.Cand iti porti hijabul spui celor din jur: "Cobarati-va privirea, sunt musulmana, si nu vreau sa va uitati la mine.Acesta este semnalul pe care il transimiti. Si hijabul tau transmite acelasi semnal.
De asemenea dragi surori, Hijabul are si el anumite conditii. Vrem sa stim care este Hijabul Islamic pentru ca hijabul care este astazi a devenit in ton cu moda. Da...merge in pas cu moda. Vezi astazi surorile care poarta niqab si manusi dar ii poti vedea cu usurinta talia. Deci este acesta Hijabul despre care vorbeste Allah (subahnu wa Ta'ala)??? Sigur ca NU!
Asadar sunt anumite conditii, niste standarde pentru Hijab.

A. Hijabul ar trebui sa acopere tot corpul. Deci corpul femeii ar trebui tot acoperit din cap pana in picioare.

Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) a spus:
"Intregul corp al femeii este aurah."

Deci aceasta Aurah trebuie acoperita. Asadar corpul trebuie acoperit cu exceptia barbatilor mahram si chiar si in fata acestora ea trebuie sa stie ce are voie sa arate si ce nu.

B. Hijabul nu ar trebui sa fie ceva de etalare, de lauda si de fala, la moda, atractiv...

Hijabul nu trebuie sa atraga privirea oamenilor, Hijabul nu trebuie sa fie de fala.

C. Hijabul nu trebuie sa fie transparent.

In Hadeeth Sahih Muslim, si acesta este unul din miracolele Profetului (sallallahu aleihi wa sallam) una dintre dovezile ca el este Profet, a mentionat asta acum 1400 de ani in urma. A spus Companionilor (radiallahu anhum) ca sunt doua tipuri de oameni din Ummah lui pe care nu i-a vazut si vor veni dupa el: "Unul sunt acei barbati care poarta biciuri ca si cozile de vaca si cu care vor lovi oameni, iar doi sunt femeile care vor fi imbracate si totusi dezbracate."
Si asta e fost ceva greu de imaginat pentru Companioni, cum o femeie poate sa poarte o rochie si in acelasi timp sa fie dezbracata. Dar nu e greu pentru noi azi...vedem asta.

Cu 20 de ani in urma sau chiar mai putin de atat nu vedeai o musulmana sa mearga pe strada si sa i se vada buricul. Dar astazi vezi ca mama poarta Hijab si fata ei langa ea poarta blugi stransi si i se vede buricul.

INSHAALLAH VOM CONTINUA.... Onorabilul statut al femeii in Islam 1878824666
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeMar Iun 07, 2011 5:20 am

Partea 5

Asa ceva nu putea fi imaginat inainte, dar se intampla azi...si e ok.

Daca intrebi pe mama, de ce fata ei este asa??? Ea iti va raspunde: "O, isi ia timpul necesar..." Asta este moda, musulmane care se imbraca asa...urmati pe altii orbeste...
Asa dupa cum a spus Profetul (sallallahu aleihi wa sallam): "Veti urma orbeste, pe cei dinaintea voastra, pas cu pas, daca vor intra si in gaura de soparla voi va veti duce dupa ei." Si Companionii l-au intrebat: "Pe evrei si pe crestini?" Si Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) a raspuns: "Cine altcineva..."

Da...orice vor face ei, musulmanii ii vor urma. Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) spune: "Sunt imbracate si totusi goale."

Parul lor va fi precum cocoasa camilei. Stiti cocurile femeilor? Isi aduna parul tot in crestetul capului aducand exact forma cocoasei de camila. O descriere foarte detaliata si clara.

Ce se va intampla cu aceste femei O, Profet al Lui Allah? Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) spune: "Ele nu vor intra in Paradis, nici macar nu vor mirosi parfumul Jennei. Cu toate ca parfumul Paradisului poate fi simtit de la o distanta foarte mare." (Sahih Muslim)

In urma cu 1400 de ani Profetul (sallallahu aleihi wa sallam)a spus asta.SUBHANALLAH
Deci daca vreti sa intrati in Paradis si vreti sa il intalniti pe Allah (subhanu wa Ta'ala), daca vreti sa traiti in palatele ce sunt construite din caramizi de argint si aur, raurile de lapte si miere curg pe dedesubt...daca verti asta...atunci purtati-va HIJABUL.Pentru ca asa veti ajunge in Paradis. Aceea este adevarata noastra casa. Jur pe Allah, in curand vom parasi lumea asta si nu va ganditi ca moartea este departe. Nici unul dintre noi nu stie cand va raspunde chemarii Lui Allah. In fiecare moment ingerul mortii te poate lua...iti poate lua sufletul, nu amanati.

Asadar cand sufletul te incita, iti cere sa faci ceva haram, aminteste-ti de moarte. Ce se intampla daca mor acum? Nu vreau sa il intalnesc pe Allah (subhanu wa Ta'ala) in vreme ce ma aflu in asa situatie care Il supara pe Allah(subhanu wa Ta'ala).

D. Hijabului trebuie sa fie larg si nu stramt. Astfel incat sa nu iti arate forma corpului.

Corpul tau sa nu fie descris de hijab si nici sa fie vazut prin hijab.

E. Hijabul nu trebuie sa fie parfumat. Nu trebuie sa pui parfum la hijabul tau.

Ascultati acest Hadeeth autentic al Profetului (sallallahu aleihi wa sallam): "Orice femeie care se parfumeaza, sau poarta parfum si trece pa langa oameni si ei o pot mirosi atunci ea este Adultera."
Imagineaza-ti ca ingerii scriu: "Ai comis ADULTER."
Vedem multe musulmane (Allah sa le indrume) cand ies afara din casa poarta parfum si acasa sotul miroase numai ceapa.

F. Hijabul nu ar trebui sa se asemenea cu hainele unui barbat. Nu ar trebuie sa arate barbatesc.

Azi traim niste vremuri in care nu putem distinge intre un barbat si o femeie.

Ascultati acest autentic Hadeeth al Profetului (sallallahu aleihi wa sallam): "Femeile care imita barbatii sunt blestemate, si blestemul Lui Allah este asupra barbatilor care imita femeile"
Deci este un BLESTEM.
Daca o femeie imita barbatul, se imbraca ca barbatul, este blestemata, caci o femeie nu ar terbui sa arate ca un barbat. Si barbatul nu ar trebui sa arate ca o femeie. Un barbat e barbat si o femeie e femeie. Deci daca unul dintre ei imita pe celalalt, Blestemul Lui Allah este asupra lui sau ei. Astazi femeiele imita barbatii, se imbraca precum barbatii, vorbesc ca si barbatii...

Subhanallah, ascultati dragi surori un sfat, feminitatea este ceea ce ai. Ai pierdut asta, ai pierdut tot. Un barbat nu vrea sa aiba acasa o sotie masculinizata. Nici un barbat nu vrea asta. El vrea o femeie care este delicata, atunci cand vorbeste, vorbeste ca o femeie, este feminina.

Dar vedeti ce au facut femeilor, le-au spalat creierul si le-au spus: "Trebuie sa fiti asemeni barbatilor." Si ele zic: "Da, putem! Putem concura cu voi, barbatii." Si le vezi ca fac box. Femeile din ziua de azi sunt boxeri, stiti asta? Sunt luptatoare, fac culturism...Subhanallah.

Anul trecut am venit aici, si in aeroport (in Abu Dhabi) in timp ce imi asteptam avionul, incepusera deja Jocurile Olimpice si era un televizor sus care functiona, si fara sa vreau mi-am indreptat privirea in sus si ghiciti ce era la televizor. Era o femeie care incerca sa ridice haltere si ce s-a intamplat a fost ca acea greutate era prea mult pentru ea, si s-a dus pe o parte, a cui vina este asta? Tu nu esti facuta pentru asta! Nu asta este natura ta!!! De asta Allah (subhanu wa Ta'ala) i-a dat femeii anumite atributii, obligatii, care se potrivesc naturii ei. Cerand femeii sa faca toate aceste lucururi de fapt suntem nedrepti fata de ele. Le nedreptatim pe surorile noastre. Unele femei cand le vezi ca merg, au mers asemanator instructorilor militari sau comandantior...asa merg...subhanallah.

G. Hijabul nu trebuie sa imite hainele necredinciosilor.

Asta a zis Profetul (sallahu alehi wa sallam): "Daca imitati pe Kufari veti fi unul dintre ei."

INSHAALLAH VOM CONTINUA.... Onorabilul statut al femeii in Islam 4092763002
Sus In jos
Vizitato
Vizitator

MesajSubiect: Re: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitimeMier Iun 08, 2011 4:10 am

Partea 6

H. Hijabul nu ar trebui sa fie pentru faima.

Intr-un Hadeeth autentic Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) a spus: "Oricine poarta o haina pentru faima in lumea asta, Allah ii va face poarte o haina de umilinta in Ziua Judecatii si va fi pus in Focul Arzator." (Ibn Majah si Abu Dawood).

Chestiunea cu NIQABUL. Dragi surori ar trebui sa stiti un lucru, ca toti invatatii musulmani au fost de acord asupra unui lucru, si anume ca NIQABUL este cel mai bun lucru pentru o musulmana. Nici o discutie despre asta. Toti invatatii musulmani: ca niqabul este cel mai bun. Singura diferenta de opinii care exista e cu privire la faptul daca este Fard sau daca este Sunnah. Asta este singura diferenta. Dar toti sunt de parere ca femeia care se acopera face lucrul cel mai bun. Chestiunea cu niqabul este mai intai o chestiune de legislatie islamica (Shari'ah). Cei care nu sunt musulmani nu au nici un drept sa intervina in aceasta problema, nu este sub nici un aspect treaba lor. Nu au nici un drept, pentru ca asta este parte din legislatia islamica, si numai invatatii musulmani sunt cei care pot vorbi in legatura cu acest subiect. Nu politicieni, deci non-musulmanii ar trebui sa isi vada de treburile lor. Asta ar fi prima chestiune.

Este de asemenea amuzant si ridicol sa auzi ca non-musulmanii vor sa ne invete pe noi Islam.

Va puteti imagina? Cred ca ei stiu Islamul mai bine decat musulmanii, mai decat savantii musulmani. Si vin si vorbesc despre Islam. Si se contrazic singuri. Isi autonumesc tarile din care provin ei, sunt tari democratice...este mentionat in Constitutiile lor despre Libertatea religiei, despre libertatea persoanei, aceste drepturi sunt protejate si garantate de constitutiile lor. De ce atunci cand vine vorba despre femeia musulmana, ea nu are nici un fel de libertate? Femeia musulmana se decide sa Il multumeasca pe Allah (subhanu wa Ta'ala) si vrea sa poarte niqab, (asta este ceea ce El le porunceste, si ceea ce Profetul (sallallahu aleihi wa sallam) le-a transmis), de ce interveniti voi aici??? In acelasi timp cineva umbla pe strada cu bikini, si asta este ok? Pentru ei este acceptabil...si o sora decenta care se acopera si se imbraca trebuie sa fie cu bagare de seama.
Asta este o amenintare...pentru ce? Adevartul motiv care se afla in spatele la toate aceste lucruri este"URA PENTRU ISLAM."

O spun: "Ei urasc Islamul dar nu au curajul sa o spuna." Ar trebui sa spuna ca nu ne vor nu sa se ascunda dupa deget. Noi le spunem: "Nu este treaba voastra, este dreptul fiecarei musulmane sa poarte ceea ce Il multumeste pe Allah (subhanu wa Ta'ala). Si vreau ca fiecare sora sa fii atenta la ceea ce voi spune acum.

Pentru ca asta va va ajuta sa evitati multe batai de cap, luati hartie si pix si scrieti urmatoarele:

Regulile Shariei sunt in numar de 5.

1. Este HARAMUL, ceea ce este interzis.
2. Este Makrooh-ul, ceea ce este neplacut.
3. Este Fard-ul, ceea ce este obligatoriu.
4. Este Sunnah, ceea ce este recomandat.
5. Este Halal-ul, ceea ce este permis.

Deci sunt numai 5 reguli, care sunt usor de memorat. Grupati-le asa: Haram si Makrooh, si apoi Fard, Sunnah si Halal. Numai 5 reguli.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Onorabilul statut al femeii in Islam   Onorabilul statut al femeii in Islam Icon_minitime

Sus In jos

Onorabilul statut al femeii in Islam
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Un aperçu sur l'Islam. L'ISLAM ET LES MUSULMANS
» Discriminarea femeii musulmane
» Drepturile sotiei in Islam
» Vederea islamica asupra casatoriei si a femeii
» Medicina in Islam

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova :: FEMEİA İN İSLAM :: Statutul femeii in İslam-
Mergi direct la: