Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova

pentru femeile muslim din R. Moldova şi din toata lumea :)

AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
BİNE ATİ VENİT PE FORUMUL DESTİNAT EXCLUİV FEMEİLOR femeimusulmane.md!!
Mevlid Kandili, 12-13 Ocak Pazar-Pazartesi Üç Ayların Başlangıcı, 30 Nisan Çarşamba:::::::::Regâib Kandili, 01-02 Mayıs Perşembe-Cuma:::::::::Mi’râc Kandili, 25-26 Mayıs Pazar-Pazartesi:::::::::Berât Kandili, 12-13 Haziran Perşembe-Cuma::::::::Ramazân’ı Şerif Başlangıcı, 28 Haziran Cumartesi:::::::::Kadir Gecesi, 23-24 Temmuz Çarşamba-Perşembe:::::::::Ramazan Bayramı 1. Gün, 28 Temmuz Pazartesi::::::::::Ramazan Bayramı 2. Gün, 29 Temmuz Salı Ramazan Bayramı::::::::::3. Gün, 30 Temmuz Çarşamba:::::::::Arefe, 03 Ekim Cuma Kurban Bayramı:::::::::1. Gün, 04 Ekim Cumartesi::::::::Kurban Bayramı 2. Gün, 05 Ekim Pazar:::::::Kurban Bayramı 3. Gün, 06 Ekim Pazartesi::::::::Kurban Bayramı 4. Gün, 07 Ekim Salı:::::::::Hicrî Yılbaşı, 25 Ekim Cumartesi::::::::Aşûre Günü, 03 Kasım Pazartesi
TREBUİE DE CİTİT
Cum tinem postul la Ramadan. İndicatii practice. POSTUL Şİ TİPURİLE DE POST Gusul abdest pe paşi ABDEST PE PAŞİ Cum facem namaz Separatoare pentru infrumusetarea mesajelor!
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» O porunca importanta: Rugaciunea
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:53 pm Scris de Sevde

» Probleme pe care un musulman trebuie så le evite:
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeSam Dec 27, 2014 3:46 pm Scris de Sevde

» citatul zilei!
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeLun Dec 22, 2014 2:50 pm Scris de Kagome San

» İnforatii despre haj si umre!!!
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeJoi Iun 19, 2014 3:04 pm Scris de marianna

» Cum ne rugam in Noaptea Beraat(noaptea iertarii)
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeJoi Iun 12, 2014 10:03 am Scris de marianna

» NOAPTEA DE BERAAT
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeSam Mai 31, 2014 1:07 am Scris de Selma Nuran

» Bucataria turceasca! si nu numai!
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeMier Mai 21, 2014 6:36 am Scris de Selma Nuran

» Rochii de mireasa
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 7:06 am Scris de Kagome San

» Modele de a purta hijabul
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeLun Mai 19, 2014 6:58 am Scris de Kagome San

» Calendar islamic 2014
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:12 am Scris de Selma Nuran

» Falafel Chiftele de naut
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:11 am Scris de Selma Nuran

» Legile forumului!!!!!!!!!!
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeJoi Mai 15, 2014 7:09 am Scris de Selma Nuran

» Postul(oruci). Tipurile de post
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeLun Mar 24, 2014 2:23 am Scris de Selma Nuran

» Ce simțim atunci când murim?
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeMier Mar 19, 2014 11:21 pm Scris de Selma Nuran

»  Citate de Dschalal ad-Din Muhammad Rumi mai numit si Mevlana
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeMar Mar 18, 2014 2:03 am Scris de Sevde

» femeia musulmana moderna
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeLun Mar 03, 2014 10:05 am Scris de Selma Nuran

» Care este motivul pentru care au fost creaţi oamenii?
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeVin Feb 21, 2014 10:23 pm Scris de Selma Nuran

» Avem voie musulmanii sa sarbatoreasca Craciunul şi Anul nou? Hadisuri la aceasta tema.
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 12:09 pm Scris de Vizitator

» Numerele in Araba
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeSam Feb 01, 2014 7:49 am Scris de Vizitator

» FECIOARA MARIA,O FEMEIE EXEMPLARA (Allah fie multumit de ea)
Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeLun Dec 23, 2013 2:20 pm Scris de Sevde

Top postatori
Selma Nuran (908)
Situatii specifice pentru femei Vote_lcapSituatii specifice pentru femei Voting_barSituatii specifice pentru femei Vote_rcap 
marianna (126)
Situatii specifice pentru femei Vote_lcapSituatii specifice pentru femei Voting_barSituatii specifice pentru femei Vote_rcap 
Ilynka (76)
~Noor İslam~ (61)
Sevde (36)
latifah (36)
umabudi(tatiana) (22)
Noora (19)
Elif (14)
um fagir-din harat (13)
METEO COUNTER
Сектор Чентру 
KUR'AN flash in araba RECİTARİ DİN KURAN in toate limbile Carti islamice prin poşta descarca carti islamice Menzil İLAHİİ Afla directia Kiblei in localitatea ta!!! Timpul de rugaciune in Chişinau Chişinau ezan saati
Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 118, Lun Iul 31, 2017 6:57 pm

Situatii specifice pentru femei

In jos 
AutorMesaj
Selma Nuran
Admin
Admin
Selma Nuran

anul convertirii anul convertirii : 2010
feminin Capricorn Tigru
Data nasterii Data nasterii : 18/01/1987
Varsta Varsta : 37
Data de inscriere Data de inscriere : 29/08/2010
Localizare Localizare : CHİŞİNAU
Ocupatie Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah
Stare de spirit Stare de spirit : elhamdullillah
Mesaje Mesaje : 908

Situatii specifice pentru femei Empty
MesajSubiect: Situatii specifice pentru femei   Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeMar Sept 07, 2010 11:11 am

SITUATII SPECIFICE
PENTRU FEMEI

Existå 3 situatii specifice pentru femei:
1. Menstruatia (ciclul) (Hayîz);
2. Låuzia (Nifas);
3. Sângerarea vaginalå (Istihaza)
.

1. Menstruatia (ciclul) (Hayîz): Inseamnå sângele care se scurge, în perioade de timp fixe, din uterul unei femei ajunse la pubertate. Începe cel mai devreme la 9 ani şi se terminå cel mai târziu la 55 de ani. Acest sânge se numeflte sânge menstrual, iar starea respectivå se numeşte
menstruatie;
2. Låuzia (Nifas): Imediat dupå ce naşte, femeia eliminå din uter sânge. Acest sânge se numeşte sânge de låuzie;
3. Sângerarea vaginalå (Istihaza): Sângerarea vaginalå înseamnå sângerarea care tine mai putin de 3 zile sau mai mult de 10 zile. Dacå la femeia låuzå se scurge sânge mai mult de 40 de zile, acest sânge este istihaza.
Pentru sângele de dupå naştere nu existå o perioadå determinatå. La unele femei dupå naştere, pot apare sângeråri ce se pot oprii de la sine sau se poate så nu sângereze deloc. Ele au obligatia imediatå de a se spåla şi de a face rugåciunea (namaz) sau alte obligatii rituale.
Perioada cea mai lungå a sângerårii de dupå naştere este de 40 de zile. La femeia care naşte gemeni, zilele de scurgere ale sângelui se socotesc de la naşterea primului copil.
Chiar dacå perioada menstruatiei este mai micå sau mai mare, perioada de curåtenie (tuhur) începe din prima zi de dupå menstruatie. Ex. În cea mai scurtå perioadå a menstruatiei, adica de 3 zile, dacå în prima zi şi a treia zi vine sânge şi în a doua zi nu vine, şi aceastå a doua
zi se socoteşte la zilele de la menstruatie. Pentru a constata sfârşitul menstratiei trebuie ca scurgerea så aibå culoarea albå.
La unele femei zilele de menstratie nu sunt fixe. De ex. O lunå poate dura 6 zile, altå lunå 5 zile. În aceastå situatie în ziua a cincea femeia se spalå, îşi face rugåciunea (namaz), dar nu poate întretine relatii sexuale.
La unele femei musulmane zilele menstruatiei pot fi determinate. De ex. În fiecare lunå poate dura 6, 7 sau 9 zile. Durata unui ciclu se poate determina dupå prima lunå. Astfel, dacå la o fatå primul ciclu a tinut 7 zile, se considerå cå are ciclu de 7 zile. In unele situatii, zilele determinate de ciclu se pot schimba. Pentru schimbarea unui ciclu se considerå opusul a douå cicluri. O femeie care în fiecare lunå are un ciclu de 6 zile, apoi doua luni consecutiv are un ciclu
de 8 zile, se considerå cå are un ciclu de 8 zile.
Sursa: İLMİHAL

Ultima editare efectuata de catre Selma Nuran in Mar Sept 07, 2010 11:17 am, editata de 1 ori
Sus In jos
http://musulmanmd.blogspot.com
Selma Nuran
Admin
Admin
Selma Nuran

anul convertirii anul convertirii : 2010
feminin Capricorn Tigru
Data nasterii Data nasterii : 18/01/1987
Varsta Varsta : 37
Data de inscriere Data de inscriere : 29/08/2010
Localizare Localizare : CHİŞİNAU
Ocupatie Ocupatie : sotie şi mamica fericita elhamdullillah
Stare de spirit Stare de spirit : elhamdullillah
Mesaje Mesaje : 908

Situatii specifice pentru femei Empty
MesajSubiect: LUCRURI INTERZISE IN PERIOADA DE MENSTRUATIE ŞI DE LÅUZIE   Situatii specifice pentru femei Icon_minitimeMar Sept 07, 2010 11:17 am

LUCRURI INTERZISE IN PERIOADA DE
MENSTRUAtIE ŞI DE LÅUZIE

1. A face rugåciunea (namaz). Femeile care sunt în perioada de menstruatie sau de låuzie nu pot face rugåcinea. Rugåciunile neîndeplinite în asemenea situatii nici nu se recupereazå dupå aceea. Nu se pot face nici recitåri din Coran şi nici prosternåri impuse prin recitarea anumitor
versete din Coran (tilavet) Nici nu se pot face prosternåri de recunoştintäå (flukur secde). Dar, dacå doresc, atunci pot face pomeniri, spunând “Estagfirullah, Subhanallah, Elhamdulillah”.
2. A Tine post. In perioade de menstruatie şi låuzie nu se poate tine post (oruç). Dar postul Ramadanului trebuie recuperat dupå aceea.
3. Citirea din Coran. Se pot recita numai versetele care au ca scop mentiuni, elogii sau rugi. Versetele care contin porunci sau înştiintåri, chiar dacå au ca scop mentiuni, elogii sau rugi, nu pot fi citite.
4. A pune mâna pe Coran (chiar dacå este vorba de un verset.). Nu se pune mâna pe un verset chiar dacå este tipårit separat pe o foaie de hârtie, pe o bucatå de pânzå sau este atârnat pe perete. Poate atinge numai cu o învelitoare nelipitå şi fårå cusåturi. Este interziså atingerea cu mâneca îmbråcåmintii.
5. A intra în moschee (se poate intra în templu sau în medrese-şcoli).
6. A merge în pelerinaj la Mekka;
7. A întretine relatii sexuale cu sotul ei;
8. Este permis så doarmå în acelaşi pat cu sotul.
Sotul nu se poate folosi de partea dintre orificiul ombilical şi genunchi a sotiei. Nu se întâmplå nimic dacå gåteşte şi se månâncå din ceea ce gåteşte şi se bea apa care a råmas dupå ceea ce a båut ea.
Sursa: İLMİHAL
Sus In jos
http://musulmanmd.blogspot.com

Situatii specifice pentru femei
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Drepturile sotiei in Islam
» Timpul de namaz pentru Moldova
» FEMEİ DİN TİMPUL İMPERİULUİ OTOMAN....modele de hijab
» pentru toate surorile
» İntroducere in İSLAM pentru incepatori

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul asociatiei femeilor musulmane 'EL NUR' din Republica Moldova :: İSLAM :: NAMAZ Rugaciunea-
Mergi direct la: